Ponta: Aş vrea să fiu premier până în 2016, dar dacă trebuie să candidez, candidez cu plăcere

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la începutul şedinţei CExN al PSD, că personal ar dori să fie premier până în 2016, dar dacă trebuie să candideze la Preşedinţie, va candida cu plăcere şi cu încredere.

372 afișări
Imaginea articolului Ponta: Aş vrea să fiu premier până în 2016, dar dacă trebuie să candidez, candidez cu plăcere

Ponta: Aş vrea să fiu premier până în 2016, dar dacă trebuie să candidez, candidez cu plăcere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul le-a spus celor prezenţi la CExN al PSD că vrea să audă de la el ce are de spus pe subiectul candidaturii la Preşedinţie.

"Aş vrea să spun, ca să ştiţi foarte clar de la mine: dacă m-aţi întreba ce prefer, aş vrea să fiu un foarte bun prim-ministru până în 2016. Dar am învăţat în aceşti ani că dacă ai tot timpul un preşedinte care te încurcă, e foarte greu să fii un bun prim-ministru. Deci dacă nu avem un preşedinte care să ne ajute, o să ne fie greu să guvernăm bine. Nu întâmplător România a mers cel mai bine în 2000-2004 când cei doi colaborau", a spus Ponta.

El a arătat că soluţia cea mai bună va fi stabilită împrerună cu liderii PSD din teritoriu şi de la centru."Stabilim împreună care e soluţia cea mai bună. Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere şi cu mare încredere, dar să nu uităm că obiectivul nostru principal este să avem o guvernare bună şi în 2016 să câştigăm din nou alegeri locale şi parlamentare. Cu un preşedinte care să ne sprijine, acest obiectiv e mult mai realizabil şi mult mai uşor de atins", a spus Ponta.

El a spus că îl interesează în egală măsură şi ce face PSD în toamnă la prezidenţiale, şi se pregăteşte partidul pentru 2016.

"Ştiţi foarte bine - orice alegeri vin, se termină şi ne pregătim pentru următoarele. Ceea ce e important este că ultimele trei rânduri de alegeri, locale, parlamentare şi europarlamentare le-am câştigat cu un scor mai mare decât cele anterioare. Asta însemană că suntem în creştere. Sigur că ar fi bine să completăm lista celor patru tipuri de alegeri şi cu prezidenţialele, dar important este să înţelegem şi să păstrăm această direcţie comună", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a mai arătat că acum, pe baza şi a rezultatului la vot şi a ceea ce se întâmplă şi la celelate partide, trebuie ca PSD să stabinească candidatul cu calm. "Nu ne grăbeşte nimeni în niciun fel. Evident că va trebui să avem un Congres care foarte probabil şi foarte posibil va fi la începtul lui septembrie", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici