Ponta: Asumarea răspunderii e aberantă, Boc va fi schimbat săptămâna viitoare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii este "aberantă", întrucât premierul va fi schimbat săptămâna viitoare.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta: Asumarea răspunderii e aberantă, Boc va fi schimbat săptămâna viitoare

Ponta: Asumarea răspunderii e aberantă, Boc va fi schimbat săptămâna viitoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că modificările propuse de Guvern la Codul Muncii nu sunt sprijinite nici de sindicate, nici de patronate, nici de angajaţi, nici de angajatori.

"Nu am reuşit să aflăm pentru cine se fac modificările. Nici Emil Boc nu poate să răspundă la această întrebare. Este neclar şi ce autoritate mai are Emil Boc în partid şi în Guvern. Toate discuţiile din interiorul puterii arată că el va fi schimbat săptămâna viitoare. Este un gest aberant din partea unui prim-ministru care va pleca să îşi asume răspunderea pe o lege atât de importantă", a declarat el.

Întrebat de unde ştie că Emil Boc va fi schimbat de la şefia Guvernului, Ponta a răspuns: "Am cea mai sigură sursă în materie de schimbări din România, doamna Elena Udrea. Dacă ea a vorbit, atunci aşa este. (...) Ea este cât două surse".

Ponta a făcut aceste afirmaţii după ce lideri ai Uniunii Social Liberale au discutat cu reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor despre Codul Muncii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi cel al PC, Dan Constantin, au spus că decizia formală cu privire la iniţierea unei moţiuni de cenzură după angajarea răspunderii Guvernului va fi luată în şedinţa conducerii USL de lunea viitoare.

"Sper ca parlamentarii puterii să nu mai fie legaţi de bănci de data asta", a spus Ponta.

Cosntantin l-a acuzat pe premier că încearcă să impună "în stil dictatorial" modificările la Codul Muncii, în condiţiile în care acestea nu sunt susţinute de niciun actor social important.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici