Ponta: Băsescu a promulgat în 2005 o lege privind o firmă privată, Rompetrol Rafinare

Premierul Victor Ponta a declarat că, în ciuda afirmaţiilor sale privind neconstituţionalitatea unei legi care să privească o anumită companie, preşedintele Băsescu a promulgat în 2005 o lege care se referea la o companie privată, şi anume Rompterol Rafinare S.A. Constanţa.

287 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu a promulgat în 2005 o lege privind o firmă privată, Rompetrol Rafinare

Ponta: Băsescu a promulgat în 2005 o lege privind o firmă privată, Rompetrol Rafinare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, comentând proiectul Roşia Montană, că, potrivit Constituţiei, Parlamentul nu poate adopta legi care să se refere la o anumită companie, el adăugând că premierul Ponta minte când îi atribuie promulgarea legilor privatizarea Petrom.

"Domnul Băsescu dacă nu minte, nu se simte bine. Minciunile sunt uşor de demascat în cazul domnului Băsescu, care nu mai minte ca pe vremuri, minte mai slăbuţ", a afirmat, luni, premierul Ponta la B1 TV.

În acest sens, Ponta a exemplificat cu Legea 89 din 8 aprilie 2005, promulgată de preşedintele Traian Băsescu, privind măsuri de reglementare a unor obligaţii bugetare ale societăţii Rompetrol Rafinare S.A. Constanţa.

"Constituţia nu permite ca Parlamentul să ia decizii prin lege legat de o companie", a spus, tot luni, Băsescu, menţionând că din acest motiv a atenţionat public Guvernul.

El a menţionat că Victor Ponta a spus că s-au mai făcut privatizări prin lege.

"Aşa e, dar aici e vorba despre exploatarea unui zăcământ", a adăugat Băsescu.

El a menţionat că aceste legi au fost promulgate de Ion Iliescu.

Băsescu a spus că fostul preşedinte Iliescu nu a trimis legile care reglementau privatizarea Petrom la CC, adăugând că acestea "cu certitudine ar fi fost respinse".

"Îmi atribuie mie promulgarea acestor legi - o minciună specifică premierului Ponta", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici