Ponta, către Hans Klemm: Ce frumoasă e diplomaţia, poţi să spui chiar orice şi nu se supără nimeni

Victor Ponta a publicat sâmbătă, pe Facebook, o poză cu scaune libere de la ceremonia de inaugurare a scutului antirachetă de la Deveselu, reacţionând astfel faţă de afirmaţiile ambasadorului SUA Hans Klemm potrivit cărora nu a fost invitat la eveniment pentru că nu mai erau locuri.

1707 afișări
Imaginea articolului Ponta, către Hans Klemm: Ce frumoasă e diplomaţia, poţi să spui chiar orice şi nu se supără nimeni

Ponta, către Hans Klemm: Ce frumoasă e diplomaţia, poţi să spui chiar orice şi nu se supără nimeni

"Wow - ce frumoasă e diplomaţia, poţi să spui chiar orice şi nu se supără nimeni. 😀 E drăguţ să inviţi la o inaugurare NUMAI oameni care nu au avut nicio treabă cu Proiectul şi NICIUNUL dintre cei care din 2011 încoace au muncit la el. Dar după cum vedeţi în poză, nu era niciun loc liber! 😂😂😂", a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier a mers mai departe sugerând că ambasadorul SUA, ca şi premierul Dacian Cioloş, nu avea ce căuta la eveniment pentru că a venit la post după ce proiectul era finalizat. În plus, Ponta îi ironizează pe oficialii americani pentru că au confundat Bucureştiul cu Budapesta (referire la gafa secretarul adjunct al Apărării Statelor Unite, Robert O.Work).

"Adevărul este că nu greşeşte Domnul Ambasador Klemm - domnia sa a venit recent la Bucureşti (sau Budapesta, tot aia), era gata Scutul, practic la inaugurare ca şi Cioloş. Proşti suntem toţi cei care am crezut că fapta noastră bună va rămâne nepedepsită!", conchide deputatul PSD.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, vineri, referitor la nemulţumirea unor politicieni care nu au fost invitaţi la inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, că ar fi fost "ideal" să poată invita pe toată lumea implicată în acest proiect, însă nu au fost locuri suficiente.

"Ceremonia de ieri de la Deveselu a fost organizată de Marina Statelor Unite, totuşi cu consultarea îndeaproape a Ambasadei, dar şi cu Ministerul Apărării. A fost o zi istorică ieri cu adevărat, pentru România, pentru Statele Unite, dar şi pentru NATO. Am avut, sincer, număr limitat de persoane, pe care le-am putut invita la ceremonie. Din păcate am fost foarte limitaţi în numărul de persoane pe care le-am putut invita. Şi a fost o onoare să-l avem pe preşedintele Zgonea alături de noi" a declarat Hans Klemm, la Palatul Parlamentului, după o întâlnire cu Zgonea.

Fostul premier Victor Ponta a fost cel care l-a atacat pe Dacian Cioloş pentru că nu l-a invitat la eveniment şi şi-ar fi asumat meritele pentru scutul antirachetă de la Deveselu. Şi preşedintele PSD Liviu Dragnea a criticat faptul că nu a fost invitat. De asemenea, deşi a primit invitaţie, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat Guvernul şi ambasada SUA că prin organizarea şi programul ceremoniei au dat dovadă de "desconsiderare faţă de poziţia Senatului" şi a decis să nu participe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici