Ponta cere pedepsirea celor care agresează poliţişti sau jandarmi: Să vedeţi ce repede se „răcoresc”

Consilierul premierul Marcel Ciolacu, Victor Ponta, îi cere ministrului de Interne să promoveze un proiect de OUG cu proceduri simplificate şi pedepse foarte dure pentru orice persoană agresează sau jigneşte un jandarm sau un poliţist: „Să vedeţi ce repede se toţi ăştia”.

685 afișări
Imaginea articolului Ponta cere pedepsirea celor care agresează poliţişti sau jandarmi: Să vedeţi ce repede se „răcoresc”

Victor Ponta, Facebook

„Cred că acum trebuie o acţiune clară şi rapidă din partea Statului - pentru binele nostru, al cetăţenilor! O ordonanţă de urgenţă cu proceduri simplificate şi pedepse foarte dure pentru orice persoană care îndrăzneşte să agreseze, să jigneasă, să pună mâna sau să lovească un jandarm sau un poliţist în uniformă! Rapid şi fără excepţii! Să vedeţi ce repede se <răcoresc> toţi <vitejii> ăştia”, scrie pe Facebook Victor Ponta.

El afirmă că modelul este preluat din Amercia şi Europa.

„Vă asigur că în America şi Europa aşa este! După care vedem dacă e vorba de vreun abuz - dar primul lucru te supui poliţistului / jandarmului după care îţi chemi avocat sau demonstrezi că e ceva în neregulă! Cred că Jungla care a devenit România poate fi rapid schimbată din acest punct de vedere! L-aş aplaudă public pe Cătălin Predoiu , actual ministru de Interne ( dar atâţia ani Ministrul Justiţiei) dacă vine la Guvern cu un asemenea proiect de Ordonanţă de Urgenţă”, încheie Ponta.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, toleranţă zero faţă de „aşa zişii bombardieri” care ajung în această perioadă pe litoral. El a spus că poliţiştii şi jandarmii au toată susţinerea pentru a face ordine pe litoral.

„Vine weekendul şi probabil iar staţiunile de pe litoral vor fi pline de turişti. Vreau să fac un apel către forţele de ordine: să fie foarte ferme în aplicare legii. Oamenii vor lege şi ordine. Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombaerdieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România”, a spus Ciolacu.

Patru turişti s-au bătut, mai întâi, cu doi tineri în bazarul din Costineşti, iar apoi cu poliţiştii şi jandarmii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici