Ponta: Dacă fac manifestări ilegale, Blaga şi Gorghiu trebuie să răspundă în faţa legii

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, trebuie să răspundă în faţa legii dacă desfăşoară manifestări ilegale împotriva Guvernului, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

491 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă fac manifestări ilegale, Blaga şi Gorghiu trebuie să răspundă în faţa legii

Ponta: Dacă fac manifestări ilegale, Blaga şi Gorghiu trebuie să răspundă în faţa legii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Dacă fac manifestări ilegale, atunci Blaga şi Gorghiu trebuie să răspundă în faţa legii", a spus Ponta, la solicitarea presei de a-şi clarifica declaraţia anterioară pe această temă.

PSD va formula împotriva PDL-PNL o plângere penală către procurorul general, în cazul în care opoziţia va chema oameni în stradă pentru a manifesta faţă de actualul guvern, a declarat anterior Ponta.

Şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a atras atenţia liderilor PNL, printr-o declaraţie transmisă prin intermediul Biroului de Presă PSD, că organizarea unor "manifestări politice ilegale", care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis însă premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei că liberalii ”nu sunt impresionaţi de ameninţările cu plângeri penale, puşcărie şi noi mineriade”.

Partidul Naţional Liberal a solicitat, prin liderii săi, de mai multe ori, în ultimele zile, demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a faptului că acesta este urmărit penal de procurorii anticorupţie.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că PNL îi va cere în fiecare zi demisia premierului Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici