Ponta despre alegeri pentru şefia CJ Argeş: Dacă este timp pe 25 mai, dacă nu, probabil în toamnă

Premierul Victor Ponta a anunţat că, săptămâna viitoare, va fi numit un nou prefect în judeţul Argeş, spunând, totodată, că nu poate preciza dacă în 25 mai, odată cu alegerile europarlamentare, vor fi organizate şi alegeri pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş.

393 afișări
Imaginea articolului Ponta despre alegeri pentru şefia CJ Argeş: Dacă este timp pe 25 mai, dacă nu, probabil în toamnă

Ponta despre alegeri pentru şefia CJ Argeş: Dacă este timp pe 25 mai, dacă nu, probabil în toamnă (Imagine: Shutterstock)

Victor Ponta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Piteşti, că săptămâna viitoare, miercuri, va fi numit un nou prefect în judeţul Argeş, după revocarea din funcţie a fostului prefect Cristian Soare.

Premierul a menţionat că nu a numit până acum un nou prefect în Argeş, întrucât a dorit să aibă "o selecţie foarte clară a celor care au calitatea de înalt funcţionar public şi care pot asigura mai departe activitatea".

Întrebat cine va fi noul prefect de Argeş, premierul a evitat să răspundă.

"Miercuri o să decid în şedinţa de Guvern pe baza propunerii ministrului de Interne şi o să publicăm în Monitorul Oficial", a spus Victor Ponta.

Întrebat, de asemenea, dacă alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, rămasă vacantă după ce instanţa supremă a decis că fostul şef al CJ Constantin Nicolescu a fost în conflict de interese, se vor organiza odată cu scrutinul pentru europarlamentare, în 25 mai, premierul a spus că nu poate preciza acest lucru, întrucât nu ştie dacă sunt îndeplinite procedurile în acest sens.

"Nu ştiu dacă s-au făcut procedurile şi dacă se fac procedurile. O să discut cu ministrul de Interne şi o să vă spun. (…) Vreau să văd toate procedurile legale. Dacă este timp pe 25 (mai - n.r.), dacă nu, probabil că vor fi în toamnă alegerile", a mai spus premierul despre scrutinul pentru şefia Consiliului Judeţean Argeş.

În 24 februarie, prefectul Cristian Soare a semnat ordinul privind încetarea mandatului şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, în condiţiile în care Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Nicolescu.

ANI a stabilit existenţa conflictului de interese prin semnarea sau aprobarea de către acesta, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715,84 lei, cu TVA inclus şi un contract adiţional de prelungire a perioadei) încheiate de către CJ Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului cu SC Autopro Mond SA, respectiv, SC Mac Auto SA (societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92,194% şi, respectiv, 63,08%).

Suma totală a celor nouă contracte încheiate sub semnătura lui Constantin Nicolescu, a celor cinci contracte încheiate cu aprobarea acestuia, a celor 12 contracte încheiate de către societăţi la care acesta sau soţia lui sunt acţionari majoritari, precum şi a prestărilor de servicii efectuate instituţiilor şi serviciilor publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, de către societăţile la care preşedintele CJ Argeş sau soţia acestuia sunt acţionari majoritari este de 1.567.305,45 lei, mai nota ANI.

Constantin Nicolescu a deschis proces împotriva Prefecturii Argeş şi a prefectului Cristian Soare, cerând anularea ordinului prin care acesta constata încetarea înainte de termen a mandatului său de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, pe motiv de conflict de interese.

Ulterior, în 13 martie, Nicolescu a depus la Consiliul Judeţean Argeş un document prin care îşi dădea demisia din funcţia de şef al CJ Argeş, invocând motive medicale. El anunţa şi că a renunţat la procesul prin care contesta decizia prefectului judeţului privind încetarea mandatului său la conducerea CJ.

Atribuţiile lui Nicolescu au fost preluate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş Florin Tecău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici