Ponta, despre PNL şi votul contra Guvernului Ungureanu: Doar comuniştii şi naziştii au rescris istoria

Liderul PSD, Victor Ponta, şi-a argumentat invitaţia către parlamentari, inclusiv PNL, la un eveniment dedicat căderii Guvernului Ungureanu în 2012, prin faptul că este vorba de o realitate istorică ce nu poate fi contestată de liberali, adăugând că "doar comuniştii şi naziştii au rescris istoria".

581 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre PNL şi votul contra Guvernului Ungureanu: Doar comuniştii şi naziştii au rescris istoria

Victor Ponta (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Indiferent că acum mai suntem sau nu mai suntem împreună, e o realitate istorică cine a votat moţiunea. nu poţi să spui acum, în 2015, că nu ai votat. Eventual poate să iasă o doamnă să spună că îi pare rău pentru ce a zis despre PDL, Predoiu şi Ungureanu, că acum sunt prieteni", a spus Ponta, referindu-se la copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

El a adăugat că, personal, este "politicos şi respectuos" la adresa celor care au votat moţiunea şi că liberalii, aflaţi în prezent în opoziţie, vor decide dacă participă sau nu la evenimentul programat pentru luni pe această temă.

"Dar doar comuniştii şi naziştii au rescris istoria", a adăugat însă Ponta.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, i-a invitat pe toţi parlamentarii care au votat, în urmă cu trei ani, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, a cărui cădere a condus la instalarea Cabinetului USL, să participe luni, la Palatul Parlamentului, la un eveniment dedicat acestui moment.

Evenimentul are tema "3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu" şi a fost programat pentru ora 18.00, se arată în anunţul transmis, duminică, de Ponta. "Împreună, vom reaminti ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic şi social!​", spune Ponta.

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că, în timp ce el şi fostul premier Ungureanu au fost "miniştri tehnocraţi, sprijiniţi politic de PNL şi ulterior PDL", Victor Ponta a fost "unul dintre cei mai mediocri miniştri politici" şi "parte a regimului Băsescu" şi a calificat drept ”politică ieftină” evenimentul "3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu", care va fi organizat luni de PSD unde sunt invitaţi toţi parlamentarii care au votat, în urmă cu trei ani, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu.

La rândul său, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a postat pe Facebook un mesaj adresat actualei puteri, pe care o acuză că în urmă cu trei ani a ”trişat” pentu a câştiga, a negociat cu ”laşii” şi i-a ”cumpărat pe cei slabi”, după care s-a ”înfruptat lacom”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici