Ponta: După decizia CC trebuie să facem o Lege privind alegerile mai bună şi mai clară

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, comentând decizia Curţii Constituţionale de a admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Remus Cernea cu privire la Legea pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor, că este necesară o reglementare mai bună şi mai clară.

27 afișări
Imaginea articolului Ponta: După decizia CC trebuie să facem o Lege privind alegerile mai bună şi mai clară

Ponta: După decizia CC trebuie să facem o Lege privind alegerile mai bună şi mai clară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că, din punct de vedere juridic, nu se poate interzice cuiva să candideze şi că a enunţat acest punct de vedere încă din momentul apariţiei acestui subiect.

"Mie mi s-a părut de prima dată, la Colegiul 1, dacă nu mă înşel, când a fost discuţia, v-am spus că, după părerea mea, nu poţi să interzici cuiva să candideze. Asta înseamnă că trebuie să facem o lege mai bună şi mai clară pentru 2012. Eu la fel am gândit-o cu mintea mea de jurist, nu cu mintea de politician", a precizat Ponta.

Independenţii pot candida la alegerile parţiale, ca urmare a deciziei de marţi a Curţii Constituţionale, care a admis excepţia de neconstituţionalite ridicată de Remus Cernea cu privire la prevederi ale Legii privind alegerea deputaţilor şi senatorilor, excepţie ce fusese respinsă în ianuarie de CC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici