Ponta: Guvernul Boc nu mai există, ci Guvernul Băsescu, riscăm genocidul social

Liderul PSD Victor Ponta a afirmat, joi, că declaraţia şefului statului semnifică faptul că Guvernul Boc nu mai există, ci doar Guvernul Traian Băsescu, precizând că PSD e dispus la solidaritate, dar nu la complicitate şi avertizând asupra riscului unui genocid social.

30 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul Boc nu mai există, ci Guvernul Băsescu, riscăm genocidul social

Ponta: Guvernul Boc nu mai există, ci Guvernul Băsescu, riscăm genocidul social (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Convingerea noastră este că Guvernul Traian Băsescu nu va opri criza şi că ne va cere, ca şi Nicolae Ceaşescu, noi sacrificii. Este datoria noastră, alături de celelate forţe politice, de media, de societatea civilă, să ne opunem acestui genocid social în Parlament, pe stradă sau oriunde va fi nevoie", a spus Ponta.

El a arătat că, prin anunţul făcut de şeful statului, PSD a luat act de faptul că Guvernul Emil Boc nu mai există, şi că, în schimb, există Guvernul Traian Băsescu.

Ponta a precizat că PSD a luat act, de asemenea, cu stupefacţie de declaraţiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a exprimat faptul că Guvernul a prezentat date eronate, ca în situaţia Greciei.

"Puteam să ne aşteptăm: de la date eronate anunţate, până la măsuri disperate nu a fost decât un pas", a spus liderul PSD.

El a precizat că PSD, aflat în Opoziţie, este dispus să dea dovadă de solidaritate, dar nu de complicitate la genocidul social anunţat de Traian Băsescu.

Victor Ponta a precizat că situaţia actuală este rezultatul a şase ani de guvernare de dreapta, a Guvernelor Tăriceanu şi Boc, ambele învestite de Traian Băsescu.

Ponta a mai spus că Traian Băsescu, prin anunţul făcut, condamnă la moarte categorii sociale şi înşeală, încă odată, sectorul privat, care se află în această situaţie dezastruoasă din cauza lipesi măsurilor anticriză, a fiscalităţii, a scăderii consumului antrenat de criza lucrătorilor bugetari şi a pensionarilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Surse participante la negocierile cu FMI au declarat pentru MEDIAFAX că peste 140.000 de angajaţi din sectorul public vor fi disponibilizaţi până la începutul anului viitor, pentru a menţine cheltuielile de personal în 2011 în limitele convenite cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici