Ponta: Guvernul e obligat să asigure condiţii bune de desfăşurare a unui eventual referendum

Guvernul s-ar putea reuni joi în şedinţă extraordinară pe tema referendumului de demitere a preşedintelui, deoarece este obligat să asigure condiţii bune de desfăşurare a unui eventual astfel de referendum, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că va discuta mai întâi cu liderii Parlamentului.

402 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul e obligat să asigure condiţii bune de desfăşurare a unui eventual referendum

Ponta: Guvernul e obligat să asigure condiţii bune de desfăşurare a unui eventual referendum (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Probabil că astăzi se întruneşte Guvernul, nu am luat încă o decizie în acest sens, vreau să discut cu preşedinţii celor două camere ce program are mai departe Parlamentul şi ce intenţionează să decidă. Guvernul nu se implică în niciun fel în decizia Parlamentului, dar în acelaşi timp avem obligaţia, dacă se ajunge la referendum, să asigurăm condiţii ca şi la alegerile locale, cu o absolut perfectă organizare şi imparţialitate", a spus Ponta.

El a adăugat că va analiza şi ultimele date ale recensământului, arătând că la alegeri încă sunt folosite liste electorale ca în 2002, cu trei milioane de locuitori în plus.

"O să încerc să rezolv această problemă, pentru ca referendumul, dacă se va organiza - nu doresc să anticipez în niciun fel vreo decizie a Parlamentului -, să se organizeze cât mai repede şi absolut corect, pentru ca votul românilor să pună punct acestei crize politice într-un fel sau altul", a adăugat Ponta.

Guvernul intenţioneză să se reunească în şedinţă joi seara, în jurul orei 18.00, unul dintre subiectele posibile fiind modificarea prin ordonanţă de urgenţă a legislaţiei privind referendumul pentru demiterea din funcţie a preşedintelui, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"La acest moment există intenţia ca Guvernul să se reunească în şedinţă extraordinară joi seara, unul dintre subiectele posibile de discuţie fiind modificarea legislaţiei actuale a referendumului pentru demiterea din funcţie a preşedintelui", au arătat sursele.

Potrivit acestora, legislaţia ar putea fi modificată printr-o ordonanţă care va stabili că preşedintele poate fi demis cu 50% plus unu din numărul alegătorilor prezenţi la vot.

Conform legii actuale, preşedintele este demis la referendum cu 50% plus unu din numărul alegătorilor înscrişi pe liste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici