Ponta în Harghita: Pentru mine toţi cetăţenii ţării şi toate autorităţile locale au aceleaşi drepturi

Premierul Victor Ponta a spus, fiind întrebat, la Miercurea Ciuc, dacă îşi menţine declaraţia din 2010 potrivit căreia Ţinutul Secuiesc nu este România, că în campaniile electorale sunt multe bătălii, însă acum este prim-ministru şi îi tratează în mod egal pe toţi cetăţenii acestei ţări.

289 afișări
Imaginea articolului Ponta în Harghita: Pentru mine toţi cetăţenii ţării şi toate autorităţile locale au aceleaşi drepturi

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, dacă îşi menţine declaraţia făcută în 2010 la Topliţa potrivit căreia Ţinutul Secuiesc nu este România, Ponta a spus că în campaniile electorale sunt multe bătălii, însă acum este prim-ministru şi pentru el toţi cetăţenii ţării au aceleaşi drepturi de a beneficia de sprijinul Guvernului.

"Sunt prim-ministru al Guvernului României şi pentru mine toţi cetăţenii ţării şi toate autorităţile locale în acest moment, indiferent de declaraţii politice, au aceleaşi drepturi de a beneficia de sprijinul Guvernului României. În rest, în campanii sunt multe bătălii şi cred că au fost şi aici", a spus Ponta.

El a afirmat că funcţia de premier îl obligă să trateze pe toată lumea conform legii şi că atunci când a mers la Odorheiu Sescuiesc şi când va merge la Sfântu Gheorghe sau în oricare altă parte a ţării scopul vizitelor este de a rezolva probleme, şi nu de a le crea.

"Împreună cred că putem rezolva toate problemele. Sunt foarte mule probleme în România, sunt multe probleme în aceste judeţe (Harghita, Covasna şi Mureş - n.r.). Eu nu am venit să creez probleme, ci să rezolv probleme", a spus Ponta.

Victor Ponta declara, în martie 2010, la adunarea organizată la Topliţa de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, că PSD nu va accepta niciodată o modificare a Constituţiei care să prevadă că în România o altă limba decât cea română va fi limbă oficială şi nici faptul ca în România să existe autonomie pe criterii etnice.

El spunea că Ardealul este România, că niciun român nu trebuie să plece din locul în care s-a născut pentru a se simţi în ţara lui şi că el crede că Ţinutul Secuiesc nu este România, pentru că nu există Ţinutul Secuiesc.

"Mă aflu aici pentru a exprima în numele partidului nostru o poziţie foarte clară şi foarte fermă pe care reprezentanţii de astăzi ai puterii au întârziat să o aibă şi pentru a da nişte răspunsuri de la cei care conduc ţara şi de a vă manifesta o solidaritate de care aveţi foarte mare nevoie", afirma Ponta.

Liderul PSD spunea că în 1917 străbunicul său a dezertat din Armata Austro-Ungară şi a trecut în România pentru a primi cetăţenie română, astfel că el are "o datorie morală şi personală" să spună că "Ardealul este România".

"Vreau să ştiţi că nu sunteţi singuri în această parte a României şi că de câte ori veţi avea dreptate veţi avea pe cineva, indiferent din ce partid şi indiferent din ce zonă a ţării, care se va bate pentru dreptatea dumneavoastră. Am şi o datorie morală şi personală. În 1917, străbunicul meu a dezertat din Armata Austro-Ungară, a trecut în România pentru a primi cetăţenia română şi simt o datorie faţă de el şi faţă de toţi ceilalţi să spun, şi acum la o sută de ani după, că Ardealul este România, că niciun român nu trebuie să plece din locul în care s-a născut pentru a se simţi în ţara lui şi că într-adevăr eu cred că Ţinutul Secuiesc nu este România, pentru că nu există Ţinutul Secuiesc", afirma Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici