Ponta: În toată regiunea, 2013 a fost anul unor experimente privind manifestaţiile publice

Premierul Victor Ponta afirmă că, anul trecut, în regiunea geografică a României, au fost "experimentate" noi tipuri de manifestări publice şi proteste cu scopul "zguduirii" societăţii democratice, el felicitând Jandarmeria pentru că a gestionat cu inteligenţă manifestaţiile din Bucureşti şi Pungeşti.

244 afișări
Imaginea articolului Ponta: În toată regiunea, 2013 a fost anul unor experimente privind manifestaţiile publice

Victor Ponta (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"În toată regiunea, 2013 a fost anul unor experimente privind manifestaţiile publice şi mă uit, aşa cum probabil specialiştii dumneavoastră se uită, în ţările din regiune. În Turcia, în Grecia, în Bulgaria, în Ucraina, mai recent în Bosnia, s-a experimentat dacă noi tipuri de manifestări publice, noi tipuri de proteste, pot într-adevăr să zdruncine societăţi, pot într-adevăr să ridice provocări unei instituţii aşa cum sunteţi dumneavoastră şi cred că, spre deosebire de alte ţări, România, prin dumneavoastră în primul rând, în 2013, a avut o abordare democratică, o abordare inteligentă, o abordare care nu a pus gaz pe focul protestelor, ci, dimpotrivă, a oferit un cadru în care cei care doresc să-şi exprime opţiunile o fac în mod civilizat, iar Jandarmeria intervine doar atunci când prezenţa şi intervenţia sa sunt absolut necesare", le-a spus Ponta jandarmilor, la prezentarea bilanţului pe anul trecut.

Totodată, el a apreciat modul în care această instituţie a gestionat protestele din Capitală şi Pungeşti (în cazul protestelor la adresa companiei americane Chevron-n.r.), dar şi în alte localităţi.

"Cred că modul în care aţi acţionat în Bucureşti, în Vaslui, în alte zone, dovedeşte în primul rând foarte multă inteligenţă, foarte multă mentalitate democratică şi capacitatea Jandarmeriei Române de a nu acţiona mecanic", a arătat şeful Guvernului.

El le-a mulţumit jandarmilor şi pentru că au păstrat pacea socială, au asigurat linişte şi stabilitate, dar a atenţionat că provocările care vor apărea pe parcursul acestui an electoral trebuie să fie gestionate de Jandarmerie cu aceeaşi "inteligenţă şi flexibilitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici