Ponta: În ziua recursului lui Nicolescu oamenii din toată ţara să meargă la PDL să ceară dreptate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, aflat, vineri, la Piteşti, a declarat că PSD cheamă "oamenii din toată ţara" ca în ziua în care se va judeca recursul la decizia de arestare a şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, să meargă în faţa sediilor PDL şi să ceară să se facă dreptate.

36 afișări
Imaginea articolului Ponta: În ziua recursului lui Nicolescu oamenii din toată ţara să meargă la PDL să ceară dreptate

Ponta: În ziua recursului lui Nicolescu oamenii din toată ţara să meargă la PDL să ceară dreptate (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta se află la Teatrul "Alexandru Davilla" din Piteşti, unde s-au adunat peste 500 de membri ai PSD, alături de lideri ai partidului, într-o acţiune de solidaritate cu preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, arestat, joi seară, pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

"Am ţinut să îi asigur pe argeşeni că suntem dispuşi să ne batem ca legea să fie aplicată şi în Argeş şi în toată România. Legea prin care om trebuie lăsat să îşi dovedească nevinovăţia şi trebuie să fie cercetat în libertate şi corect", a spus Ponta.

El a susţinut că în cazul arestării lui Nicolescu este vorba despre un război declanşat unei persoane de către Băsescu, Boc şi PDL.

"Chemăm toţi oamenii, pesedişti sau nepesedişti, ca luni, dacă atunci se judecă recursul lui Nicolescu, să iasă în faţa sediilor PDL din ţară şi să ceară dreptate, să ceară libertatea lui Constantin Nicolescu, să ceară aplicarea legii", a spus liderul PSD, arătând că PDL trebuie să nu mai ceară arestarea opozanţilor politici.

Ponta a susţinut că este nevoie de "presiunea opiniei publice asupra PDL", el precizând că "adresanţii" protestului trebuie să fie cei care au dus la arestarea lui Constantin Nicolescu şi la "prigonirea" altor români, adică PDL.

El a adăugat că "măcar de teama opiniei publice" PDL nu trebuie să mai ceară arestarea opozanţilor politici. "Acest abuz juridic are ca scop intimidarea tuturor celor care au curajul să se unească împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL", a mai declarat Ponta.

"În mod sigur, legile româneşti au fost modificate şi folosite în ultimul an pentru a da cât mai multă putere discreţionară în mâna unui om şi a unui partid", a susţinut Ponta.

Liderul PSD a mai susţinut că, prin declaraţiile făute vineri, Emil Boc a arătat că dosarul penal al lui Nicolescu s-a făcut "la comanda PDL" şi i-a asigurat pe procurori că se vor bucura în continuare de protecţia PDL.

"Eu nu cedez, colegii mei nu se lasă intimidaţi, vom cere democratic PDL, la toate sediile, să nu mai facă dosare politice, să lase legea să se aplice. Spunem da justiţiei, nu intimidărilor", a mai declarat Ponta, susţinând că ceea ce i s-a întâmplat lui Nicolescu i se poate întâmpla oricărui român.

"Nu pot să accept că cineva poate să-şi piardă libertatea doar pentru că nu este de acord cu Mircea Andrei", a adăugat Ponta.

Pe de altă parte, Victor Ponta i-a mulţumit liderului PNL, Crin Antonescu, pentru atitudinea faţă de arestarea preşedintelui CJ Argeş.

Liderul PSD le-a mulţumit şi "tuturor românilor care au înţeles că nu mai este vorba despre bătălie politică, ci de un război împotriva celor care stăpânesc acestă ţară".

Victor Ponta a ajuns la Piteşti în jurul orei 13.30, declarând că nu se lasă speriat de PDL.

"Nu ne lăsăm speriaţi de PDL, pot să ne aresteze pe toţi cei 20 de milioane de români, când cu prima ocazie îi dăm jos aşa cum am dat şi alţi dictatori şi alte grupuri de mafioţi, aşa cum sunt cei de acum", a spus Ponta la intrarea la Teatrul "Alexandru Davilla" din Piteşti.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Emil Boc potrivit căreia PSD ar fi încercat să manipuleze practic justiţia, Ponta a răspuns:

"Emil Boc astăzi a fost corect, arestarea lui Nicolescu este pusă şi este făcută de PDL. Emil Boc ca şef al PDL îşi asumă aceste arestări şi spune foarte clar că «noi, PDL, îi vom aresta pe toţi românii care sunt împotriva noastră». Ăsta e Boc şi să ştiţi că imaginea de astăzi a lui Emil Boc este identică cu imaginea acelei femei de serviciu în Parlament care a şters sângele după Sobaru când s-a aruncat. Acum Băsescu şi Morar au sângele celor care li se opun, iar Boc vine să şteargă sângele ca dumneavoastră să nu mai filmaţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici