Ponta, întrebat dacă interdicţiile din statutul PSD îi vor fi aplicate şi lui Şova: Sunt pentru toţi!

Regulile introduse de PSD prin modificarea statutului, privind interdicţia de ocupare a funcţiilor numite pentru fapte penale, vor fi aplicate tuturor, a declarat liderul PSD, Victor Ponta, întrebat dacă acestea îi vor fi aplicate şi lui Dan Şova, pentru care DNA a cerut arestarea preventivă.

185 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat dacă interdicţiile din statutul PSD îi vor fi aplicate şi lui Şova: Sunt pentru toţi!

Ponta, întrebat dacă interdicţiile din statutul PSD îi vor fi aplicate şi lui Şova: Sunt pentru toţi! (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Comisia de statut a PSD a definitivat, marţi, propunerile de modificare a statutului partidului, care includ şi amendamentul liderului social-democrat, Victor Ponta, conform căruia membrii de partid aflaţi în cercetare penală pentru corupţie nu mai pot ocupa demnităţi publice sau funcţii politice.

Întrebat de presă, după şedinţa de la PSD, ce se va întâmpla cu Dan Şova în urma modificărilor la statut, Ponta a răspuns : "Dacă adoptăm nişte reguli, regulile sunt pentru toţi. Regulile se vor aplica de la preşedintele partidului până la membrul care s-a înscris azi în partid".

Procurorul şef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Marţi, Şova şi-a consultat dosarul la Comisia juridică din Senat, timp de mai multe ore, precizând că acuzaţiile care i se aduc sunt neîntemeiate.

Comisia juridică a Senatului se va pronunţa prin vot, miercuri, la ora 13.00, asupra cererii DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, a anunţat preşedintele comisiei Cătălin Boboc. El a spus că, după ce va fi întocmit raportul comisiei, acesta va fi depus luni la Biroul Permanent, care va decide când va intra în dezbaterea plenului Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici