Ponta, la Cacica: Cei ce cred în viitorul ţării şi în Dumnezeu să-şi cinstească religia şi tradiţiile

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Cacica, la inaugurarea Pieţei Sf. Ioan Paul al II-lea, că toţi cei care cred în Dumnezeu şi în viitorul României "trebuie să trăiască împreună şi să-şi cinstească religia şi tradiţiile".

800 afișări
Imaginea articolului Ponta, la Cacica: Cei ce cred în viitorul ţării şi în Dumnezeu să-şi cinstească religia şi tradiţiile

Ponta, la Cacica: Cei ce cred în viitorul ţării şi în Dumnezeu să-şi cinstească religia şi tradiţiile (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta, care a participat, vineri, la inaugurarea Pieţei “Sf. Ioan Paul al II-lea” din faţa Sanctuarului naţional marian de la Cacica, a mulţumit pentru invitaţia de a participa la acest eveniment, arătând că sunt mai bine de 30 de ani de când a venit pentru prima dată la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Cacica.

"Vreau doar să vă mulţumesc pentru invitaţie, să vă spun că sunt mai bine de 30 de ani de când am venit prima dată, de peste deal, din Pârteştii de Sus, aici, la Sărbătoarea Sfintei Fecioare. Atunci îşi începuse pontificatul Sf. Ioan Paul al II-lea. Sunt foarte bucuros că putem să fim azi, aici, la acest moment cu totul şi cu totul special şi vreau doar să spun încă o dată că România este ţara în care toţi credincioşii ortodocşi, catolici, greco-catolici, protestanţi sau neoprotestanţi, toţi cei care cred în Dumnezeu şi în viitorul acestei ţări trebuie să trăiască împreună şi trebuie să-şi cinstească religia şi tradiţiile", a spus Ponta.

Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Marek Szczygiel, a spus cu acelaşi prilej că Sanctuarul de la Cacica este un loc deosebit de important pentru polonezii şi credincioşii din România.

“Biserica din Cacica a fost construită acum 110 ani de către polonezii care locuiau pe aceste meleaguri. Mai avem un moment de bucurie astăzi, încoronarea icoanei Maicii Domnului de la Cacica”, a spus ambasadorul Poloniei la Bucureşti, care a mulţumit autorităţilor locale şi Guvernului român pentru sprijinul acordat pentru înfiinţarea pieţei ce poartă numele "unui mare polonez - Sf. Ioan Paul al II-lea".

Potrivit primarului comunei Cacica, Elena Boloca, Consiliul Local al comunei a hotărât ca piaţa din faţa Sanctuarului naţional marian de la Cacica să poarte numele “Sf. Ioan Paul al II-lea” în semn de preţuire faţă de papa Ioan Paul al II-lea, care a acordat bisericii din Cacica titlul de “basilica minor”.

Monseniorul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a sfinţit şi binecuvântat piaţa “Sf. Ioan Paul al II-lea” din faţa bisericii din Cacica.

Începerea lucrărilor de amenajare a pieţei “Sf. Ioan Paul al II-lea” din Cacica a avut loc în data de 15 august 2007, când episcopul Diecezei romano-catolice Iaşi a binecuvântat locul destinat realizării acestui proiect.

Lucrările de amenajare a pieţei au durat şapte ani, iar finanţarea integrală a acestui proiect a fost asigurată de Guvernul României.

La festivitatea de inaugurare a pieţei au participat, vineri, numeroşi pelerini, preoţi, episcopi din ţară şi din străinătate, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, autorităţi locale şi judeţene, parlamentari suceveni, dar şi premierul Victor Ponta, însoţit de soţia sa, Daciana, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici