Ponta: Le-am spus deputaţilor din comisie că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror. Am rugat Comisia să voteze juridic, nu politic, PNL mi-a dat dreptate, dar a votat tot cu ordin

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după audierea sa în Comisia juridică, că le-a spus deputaţilor că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror. Ponta a mai spus că i-a rugat pe membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor să voteze juridic, nu politic, în cazul său şi că a primit asigurări în acest sens inclusiv din partea liberalilor, care însă ulterior au votat tot pe baza "ordinului".

789 afișări
Imaginea articolului Ponta: Le-am spus deputaţilor din comisie că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror. Am rugat Comisia să voteze juridic, nu politic, PNL mi-a dat dreptate, dar a votat tot cu ordin

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Le-am spus ceea ce cred ca jurist, nu ca deputat, nu ca om politic, şi anume că deciziile politice nu pot, conform Constituţiei, să fie cenzurate de un procuror, ci doar deciziile legale. Cele politice, că a decis partidul, că dupa aia a votat Parlamnetul, că dupa aia a semnat preşedintele un decret, sunt decizii politice şi nimic altceva, orice altă interpretare ne duce în absurd. Gândiţi-vă că au fost procurori-şefi, generali care dupa aceea s-au mutat şi i-au luat pe cei cu care au lucrat cu ei, i-au luat la noul Parchet, e conflict de interese, e absurd, nici vorbă de aşa ceva", a spus Ponta.

Ponta: Am rugat Comisia să voteze juridic, nu politic, PNL mi-a dat dreptate, dar a votat tot cu ordin

Liderul PSD, Victor Ponta, afirmă că i-a rugat pe membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor să voteze juridic, nu politic, în cazul său şi că a primit asigurări în acest sens inclusiv din partea liberalilor, care însă ulterior au votat tot pe baza "ordinului" copreşedintelui PNL Alina Gorghiu.

"I-am rugat pe colegii mei ca pentru o singură dată - o singură dată, mai mult nu - să nu voteze politic, ci juridic, că e comisia juridică. În plen, sigur, votul este politic. Mi-au dat toţi dreptate, mi-au spus colegii liberali că aşa e, că am dreptate, după care cei 7 liberali au votat tot cu ordinul de la Gorghiu. Nu pot decât să spun că sunt un pic dezamăgit", a spus Ponta.

Întrebat în ce sens membrii liberali din comisia juridică i-au dat dreptate, Ponta a răspuns că toată lumea ştie că implicarea în propunerea şi numirea unui ministru în Guvern nu este conflict de interese.

Membrii comisiei au rămas în şedinţă, după plecarea premierului.

Premierul Victor Ponta a venit, luni, la ora 16 la şedinţa Comisiei juridice pentru a fi audiat în cazul solicitarii de începere a urmăririi sale penale, fără să facă declaraţii presei.

El a venit însoţit de liderul grupului PSD Marian Neacşu şi s-a aşezat la masa comisiei lângă reprezentanţii liberalilor.

Jurnaliştii au fost lăsaţi să ia imagini doar la începutul şedinţei.

"Ne daţi şi un pahar cu apa, că venim de la o şedinţă şi mergem la altă şedinţă", le-a spus Ponta celor de la comisie.

Sedinţa s-a desfăşurat în absenţa presei.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, solicitarea privind începerea urmăririi penale a premierului Ponta, votul înregistrat fiind: 18 "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici