Ponta: Mulţumirile lui Băsescu faţă de Ungureanu au fost o ironie, rămâne cel mai penibil guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că mulţumirile adresate de şeful statului Cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu ar fi fost o "ironie", întrucât acesta rămâne "cel mai penibil" guvern din istoria României, catalogând ieşirea lui Traian Băsescu drept "balet înainte de Paşte".

320 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mulţumirile lui Băsescu faţă de Ungureanu au fost o ironie, rămâne cel mai penibil guvern

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

El a mai afirmat că apreciază că Traian Băsescu a făcut o "ironie" când i-a mulţumit lui Mihai Răzvan Ungureanu, care a condus "cel mai scurt guvern din istoria României, dar şi cel mai penibil, rămânând în istorie cu vită Kobe şi alifii".

De asemenea, el a catalogat ieşirea publică a şefului statului drept un "balet înainte de Paşte" pentru ca presa să aibă ştiri.

"Cifrele şi povestirea faptelor de vitejie din anii 2010 încoace nu ţin de foame nimănui şi nici nu cred că ţin de cald cuiva în mod special. Oamenii sunt mult mai deştepţi decât noi toţi politicienii şi au ştiut cum să voteze pe 9 decembrie şi acum aşteaptă de la guvernul pe care eu îl conduc dezvoltare economică, locuri de muncă şi îndreptarea lucrurilor greşite făcute de Guvernul Boc. Preşedintele Băsescu are propria viziune, mai are un an de mandat, e normal să-şi prezinte din punctul domniei sale de vedere cum s-au văzut lucrurile, eu nu le-am văzut aşa", a susţinut Ponta.

Premierul a reiterat faptul că guvernul pe care îl conduce a reîntregit salariile, a restituit sume din pensii şi le-a indexat începând cu 1 ianuarie 2013, precum şi măsurile în privinţa Hidroelectrica, a CNAS sau a Poştei Române.

În ceea ce priveşte afirmaţia şefului statului cu privire la faptul că e bine să le mulţumeşti şi celor care nu strică, justificând astfel mulţumirilor adresate Guvernului Ponta, premierul a replicat: "Am stricat, între ghilimele, foarte multe din prostiile făcute de Guvernul Boc, şi asta am să fac şi în continuare. Am «stricat» reţelele de fraudare a banului public, reţele stăpânite de pedelişti şi de PDL, voi «strica» în continuare toate afacerile (...) şi de retrocedări ilegale şi îndatorare a diverselor instituţii".

Ponta a precizat că susţine în continuare faptul că reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor "la toţi, e o măsură nedreaptă, inechitabilă şi greşită".

"Să măreşti TVA în timpul crizei cred că a fost o greşeală, pentru că în realitate, mărind cu 5 puncte procentuale, la încasare am avut o încasare cu 1-1,5 în plus. Deci efectul a fost mai mic pe partea de încasări, în schimb inhibarea consumului şi a dezvoltării afacerilor (...) a fost o greşeală", a precizat Ponta.

Ponta a susţinut că din punct de vedere economic România beneficiază în acest moment de stabilitate fiscal-bugetară şi credibilitate pe pieţe.

"De la începutul anului ne împrumutăm cel mai ieftin, apropos de Boc, noi plătim acum dobânzi la toate creditele mult mai mici decât plătea Boc. Deci eu îi plătesc dobânzile lui Boc şi cel care va veni după mine va plăti mult mai puţin datorită acestui guvern. Dar nu mă mai interesează, sincer mi se pare ridicol să mă compar cu Guvernul Boc", a mai declarat premierul.

El a menţionat că spre deosebire de alte ţări din regiune România are un parcurs pozitiv, cu un mare potenţial în energie şi agricultură, unde recoltele vor fi mai mari decât anul trecut.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că preşedintele Traian Băsescu l-a ironizat pe premierul Victor Ponta, în ultima intervenţie publică, însă "domnul Ponta înţelege mai greu umorul preşedintelui".

Liderul Forţei Civice, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad, că a zâmbit când l-a auzit pe Traian Băsescu 'lăudându-l pe Ponta" şi că zâmbeşte de fiecare dată când îşi aduce aminte, considerând că declaraţiile din ultima ieşire publică a şefului statului sunt ironii la adersa premierului.

"Când lauzi pe cineva că nu a făcut rău, nu e laudă. Lauzi repetentul că a venit la ore (…) că a venit la extemporal şi a luat nota trei. E o ironie foarte groasă. Ponta înţelege mai greu umorul preşedintelui. Domnul preşedinte nu l-a lăudat, să fie clar, a avut o adresare extrem de ironică la adresa domnului Ponta", a spus Ungureanu.

Liderul FC consideră că "ironia preşedintelui a fost foarte bine direcţionată", dar că "din păcate, e încărcată de dezamăgire profundă" faţă de acţiunile Guvernului.

Senatorul FC a adăugat, referindu-se la Guvern, că acesta este condus de "baronii PSD", iar "Ponta este lăsat doar să explice hotărârile luate de baronii din partid".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la situaţia economică a României, că "nava e la cheu, în port sigur", el mulţumind pentru că s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.

"Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a adăugat că mulţumeşte şi Guvernului Ungureanu pentru că "nu a afectat parcursul de recuperare şi de recuperare a dezechilibrelor, spunând că acelaşi lucru este valabil şi pentru Guvernul Ponta.

Acesta a mai afirmat că România a ajuns la stadiul la care nu se mai bate pentru supravieţuire.

Traian Băsescu el a ţinut să menţioneze că "cel mai consistent" a mulţumit Guvernului Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici