Ponta: Nu înţeleg de ce DNA nu l-a trimis deja în judecată pe Cătălin Voicu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, cu cât cazul senatorului PSD Cătălin Voicu ajunge mai repede în faţa unui judecător, cu atât este mai bine, el precizând că nu înţelege de ce DNA nu l-a trimis deja în judecată pe acesta.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu înţeleg de ce DNA nu l-a trimis deja în judecată pe Cătălin Voicu

Ponta: Nu înţeleg de ce DNA nu l-a trimis deja în judecată pe Cătălin Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Cu cât ajunge cazul senatorului Cătălin Voicu în faţa unui judecător, cu atât este mai bine. Nu înţeleg de ce DNA nu l-a trimis deja în judecată, la patru luni de la începerea investigaţiilor, dar poate vor explica ei acest lucru", a precizat Ponta.

El a arătat că nu un partid, Parlamentul sau DNA judecă vinovăţia unei persoane, acest atribut aparţinând exclusiv Justiţiei.

Ponta a explicat că înţelege bătălia de imagine şi de interese legată de acest caz, dar a subliniat că aceia care vor încerca să atragă PSD într-o capcană în cazul Voicu, afirmând că PSD se opune actului de Justiţie, nu vor reuşi.

"PSD nu se opune actului de Justiţie. Doar Justiţia stabileşte vinovăţii. Nu un partid, nu Parlamentul, nu DNA judecă vinovăţia unei persoane", a spus Ponta.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici