Ponta: Nu intervine nimeni în independenţa justiţiei şi nici nu va interveni

Premierul Victor Ponta a spus, joi, la Târgu Jiu, că nu intervine nimeni în "în independenţa justiţiei" şi nici nu va interveni, adăugând că independenţa presupune anchetarea tuturor, nu doar a celor de la USL.

440 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu intervine nimeni în independenţa justiţiei şi nici nu va interveni

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă ştie că Teodor Atanasiu a fost audiat, joi, la sediul DNA Cluj, Ponta a răspuns: "Nu ştiu acest lucru".

El a continuat însă spunând că nu intervine nimeni în independenţa Justiţiei şi nici nu va interveni.

"Nu intervine nimeni în independenţa justiţiei şi nici nu va interveni, dar independenţa presupune că îi anchetezi pe toţi, nu doar pe cei de la USL, ori sunt convins că aşa vor face", a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a fost audiat, joi, la sediul DNA Cluj.

La ieşirea de la DNA Cluj, Atanasiu a declarat că este cercetat ca învinuit într-un dosar pentru că ar fi folosit bani sau autocare ca să ducă lumea la vot şi "astfel ar fi influenţat nefast viitorul României şi căderea lui Traian Băsescu".

El a spus că s-a întors miercuri din concediu şi a găsit în cutia poştală citaţia pentru a se prezenta, joi, la DNA Cluj.

Întrebat dacă a fost audiat ca martor în acest caz, Atanasiu a precizat că nu este martor, ci învinuit, pe motiv că "am folosit bani sau alte mijloace, cum ar fi autoturisme sau autocare, ca să ducem lumea la vot şi am influenţat în mod nefast viitorul României şi căderea lui Băsescu".

De asemenea, întrebat ce alte persoane sunt cercetate în acest dosar, el a răspuns că nu are astfel de informaţii.

Întrebat dacă în acest dosar sunt audiaţi şi mai mulţi interlopi, Atanasiu a spus că anchetatorii i-au arătat mai multe nume, dar pe care el nu le cunoaşte.

"Mi-au spus nişte nume care ar fi fost implicate. Trei nume, dintre care unul este din Alba Iulia, dar nu îi cunosc, habar nu am, nu am auzit despre ei în viaţa mea", a spus el.

Atanasiu a afirmat că a dat în faţa anchetatorilor o declaraţie de cinci minute şi a fost întrebat dacă are nevoie să fie asistat de un apărător, răspunzând că nu are nevoie de un avocat.

Teodor Atanasiu şi fiul ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, sunt vizaţi într-un dosar al DNA Cluj, în legătură cu referendumul, declarau pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici