Ponta: Nu va fi simplu să avem o nouă Comisie Europeană, actualii comisari vor rămâne cel puţin până în octombrie

Procesul de formare a noii Comisii Europene va fi de mai lungă durată, deoarece Jean-Claude Juncker se pare că nu are tot sprijinul popularilor pentru a deveni preşedintele CE, astfel că actualii comisari europeni îşi vor păstra funcţia cel puţin până în octombrie, a afirmat premierul Victor Ponta.

169 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu va fi simplu să avem o nouă Comisie Europeană, actualii comisari vor rămâne cel puţin până în octombrie

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Nu va fi simplu să avem o nouă Comisie Europeană. Noi, social-democraţii, am acceptat faptul că avem mai puţine mandate şi, atunci, popularii pot să-l desemneze pe Juncker ca preşedinte al Comisiei cu sprijinul nostru, dar se pare că nu are tot sprijinul popularilor ca să fie preşedinte de Comisie. Deci, probabil va fi un proces de mai lungă durată", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

El a precizat astfel că toţi miniştrii trebuie să discute în continuare cu comisarii europeni în funcţie, deoarece aceştia îşi vor păstra actuala poziţie cel puţin până în luna octombrie.

"Şi la Bruxelles lumea era aşa, după campanie", a adăugat Ponta.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi, la Bruxelles, că liderul PPE Jean-Claude Juncker este îndreptăţit, dat fiind rezultatul votului la nivel european, să ocupe postul de şef al Comisiei Europene.

Ponta a spus că social-democraţii europeni recunosc rezultatul votului de la euroalegeri, precizând că PPE are un scor mai mare şi că este firesc ca popularii să aibă postul de şef al Comisiei Europene. "Dar să fie domnul Juncker, să nu pună pe altcineva că altfel păcălim alegătorii şi nu ne mai crede nimeni în 2019", a spus Ponta.

El a menţionat că social-democraţii europeni vor fi de acord ca Juncker să formeze viitoarea Comisie Europeană.

Juncker urmează să obţină acordul liderilor europeni, în urma unei decizii în acest sens adoptate cu o majoritate calificată, pentru a angaja aceste negocieri, al căror rezultat nu este cunoscut dinainte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici