Ponta: Parlamentarii USL rămân în Bucureşti până când bugetul este aprobat final şi promulgat

Parlamentarii USL vor rămâne în Bucureşti şi vor lucra la Parlament până când proiectul de buget pentru anul viitor este aprobat final şi promulgat, indiferent dacă preşedintele Traian Băsescu va retrimite sau nu documentul spre dezbatere parlamentară, a declarat liderul USL, premierul Victor Ponta.

121 afișări
Imaginea articolului Ponta: Parlamentarii USL rămân în Bucureşti până când bugetul este aprobat final şi promulgat

Premierul Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Parlamentul, cel puţin USL, nu va intra în vacanţă până când nu termină toate procedurile cu bugetul. Indiferent dacă (preşedintele Băsescu -n.r.) îl retrimite sau nu, noi rămânem şi votăm. Până când bugetul e aprobat final şi promulgat, toţi parlamentarii noştri rămân la Parlament. E cel mai important act al Parlamentului şi sunt convins că şi UDMR-ul, şi minorităţile, şi PPDD-ul vor rămâne. Că pleacă PDL-ul în vacanţă, cu ei sau fără ei tot aia e", a spus Ponta la România TV.

El a apreciat că votul final în Parlament pentru buget va fi pe 10-15 decembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că va trimite înapoi bugetul de stat pe 2014, dacă se păstrează creşterea accizei la benzină cu 7 euro cenţi şi se menţine creşterea cu o mie de miliarde la ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea.

El a arătat că această creştere merge la regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor, la modernizarea satului românesc, unde cresc alocările de la 199 de milioane la 800 de milioane şi la infrastructură de nivel judeţean, unde alocările cresc de la 77 de milioane, la 100 de milioane.

"Asta înseamnă o alocare suplimentară de 1,2 miiarde, pentru administraţiile locale, în condiţiile în care toate aceste programe sunt finanţate şi cu bani europeni", a mai declarat Băsescu.

Şeful statului a menţionat că mai sunt necheltuiţi vreo 3 miliarde de euro, pentru aceste programe, de la dezvoltare rurală şi de la 1 ianuarie, intrăm pe exerciţiul bugetar nou al Uniunii Europene, astfel că, celor 3 miliarde li se adaugă alte 7 miliarde alocate pentru astfel de programe.

"În loc să utilizăm banii europeni, dăm banii direct şi sunt banii de la creşterea de la benzină. Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 cenţi a accizei la benzină şi vor menţine aceşti bani care pot fi uşor substituiţi cu bani europeni, le trimit bugetul înapoi, pentru că sunt bani furaţi din banii tuturor, pentru ca să asigure bani de campanie, cu licitaţii, cu atribuiri directe", a mai spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, însă, joi dimineaţa, că Guvernul va menţine prevederile proiectului de buget pe anul viitor, inclusiv introducerea accizei de 7 euro cenţi la litrul de carburant, deoarece au fost negociate cu FMI şi CE, iar preşedintele Traian Băsescu a semnat acordul cu aceste instituţii deşi putea să nu semneze.

El a adăugat însă că nu crede că preşedintele va bloca creşterile de pensii şi de salarii pentru profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi şi nici creşterea salariului minim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici