Ponta: Premierul e papagal. USL este în competiţie cu Băsescu pentru a-l da afară pe Boc

Premierul Emil Boc a părăsit sala de plen şi s-a retras în cabinetul preşedintelui Camerei, după ce Victor Ponta, care vorbeşte la ora transmiterii acestei ştiri, a spus că premierul este "papagal", pentru că repetă că România iese din criză.

31 afișări
Imaginea articolului Ponta: Premierul e papagal. USL este în competiţie cu Băsescu pentru a-l da afară pe Boc

Ponta: Premierul e papagal. USL este în competiţie cu Băsescu pentru a-l da afară pe Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Victor Ponta a mai spus că, dacă Emil Boc nu va fi demis miercuri de opoziţie, va fi demis joi de către Traian Băsescu.

Liderul PSD a adăugat că, dacă va purta tot cravata mov şi mâine, poate premierul îl va impresiona pe Traian Băsescu, iar şeful statului nu îl va mai "concedia" joi, ci vineri.

Victor Ponta a mai declarat că repetarea "ca un papagal" a faptului că România a ieşit din criză nu îl face pe Emil Boc prim-ministru.

"Sunt de acord într-o privinţă cu Traian Băsescu. Avem nevoie de un alt prim-ministru sau de fapt, avem nevoie de un prim-ministru. Repetarea ca un papagal a faptului că tot ieşim din criză şi că se luptă domnul Boc cel puternic cu alianţa socialistă cred că sunt lucruri care nu ţin de un prim-ministru", a declarat Ponta.

El a spus că aceste afirmaţii repetate ale premierului "nu se explică prin nicio lovitură, nici din cădere, nici de la oul de Paşte".

Boc a plecat din plen însoţit de către purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, şi se află în cabinetul preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, care a plecat din plen mai devreme.

Victor Ponta a mai declarat că USL este în competiţie cu Traian Băsescu pentru a-l da afară pe Emil Boc.

Ponta a spus că, prin moţiunea de cenzură, opoziţie este în competiţie cu preşedintele Traian Băsescu pentru a-l schimba pe Emil Boc din funcţia de premier.

"Astăzi ne grăbim, cei din opoziţie, să câştigăm o primă competiţie cu domnul Traian Băsescu, cine îl dă primul afară pe Emil Boc. Dacă reuşim noi astăzi sau dacă nu, o să îl dea mâine Băsescu. Remarc că primul ministru este pregătit, are cravata mov. Dacă o va purta şi mâine s-ar putea ca domnul Băsescu să fie impresionat şi să îl concedieze poimâine, nu mâine", a afirmat Ponta.

Ponta a afirmat că premierul Emil Boc vorbeşte despre Uniunea Social Liberală ca fiind "alianţa socialistă", deşi el, ca preşedinte al PD, în 2004 stătea în anticameră la Partidul Socialiştilor Europeni pentru a deveni membru.

"Alianţa pe care s-a bazat domnul Boc a fost descrisă sugestiv ca alianţa dintre hoţi şi proşti. Să conduci o asemenea alianţă între proşti şi hoţi este mult mai degradant", a spus Ponta.

Ponta: Dacă la balcon ar sta Guvernul şi Boc ar avea demnitatea lui Sobaru, ar putea să ne salveze

Ponta a amintit despre întâmplarea petrecută la dezbaterea precedentei moţiuni de cenzură, când Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la unul dintre balcoanele plenului, gestul lui ducând la decizia conducerii Parlamentului de a nu mai permite accesul invitaţilor la balcoanele plenului.

"Am ajuns să avem balcoanele goale pentru ca un român să nu protesteze împotriva măsurilor aberante ale Guvernului Boc. Dacă astăzi la balcon ar sta guvernul Boc şi dacă primul-ministru Emil Boc ar avea, în al treisprezecelea ceas, o fărâmă din demnitatea lui Adrian Sobaru, ar putea să ne salveze pe toţi de un rău mai mare. Îmi doresc, în numele românilor, să îl schimbă noi pe Boc înainte ca Băsescu să o facă", a declarat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici