Ponta: Probabil că nu voi fi pe aceeaşi listă nici cu socrul meu la Congresul partidului

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, la Conferinţa extraordinară a PSD Bistriţa-Năsăud, că la Congresul extraordinar al partidului, în cadrul căruia va fi ales noul lider, probabil că nu va fi pe aceeaşi listă nici măcar cu socrul său, Ilie Sârbu.

19 afișări
Imaginea articolului Ponta: Probabil că nu voi fi pe aceeaşi listă nici cu socrul meu la Congresul partidului

Ponta: Probabil că nu voi fi pe aceeaşi listă nici cu socrul meu la Congresul partidului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Victor Ponta a declarat că îi mulţumeşte preşedintelui PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, că l-a invitat la conferinţă, dar îl roagă să nu se supere că nu vor fi pe aceeaşi listă (Moldovan anunţând că îl va susţine pe Mircea Geoană - n.r), însă nu va fi, cel mai probabil, nici pe aceeaşi listă cu socrul său.

"Probabil nu voi fi pe aceeaşi listă nici cu socrul meu (Ilie Sârbu - n.r). Eu cred că fiecare trebuie să îşi susţină propriul gând. Cu o parte din oamenii de pe o listă mă simt aproape şi Radu Moldovan este unul dintre ei, dar cu o parte, ca în reclama aceea, nu gândim la fel. Pot, în schimb, să lucrez cu oamenii respectivi dacă votul dumneavoastră spune", a spus Victor Ponta.

Vicepreşedintele PSD a adăugat că a muncit mai mult în campania pentru prezidenţiale, chiar mai mult decât pentru propria campanie.

"În noaptea aceea (a anunţării rezultatelor - n.r), dacă aveam o armă o foloseam. Nu am fost la învestirea Guvernului, nici a preşedintelui Băsescu fiindcă încă nu pot să îi văd", a afirmat Ponta.

Acesta a spus că înţelege ca firească supărarea care se îndreaptă spre candidat.

"Mircea Geoană nu e singurul de vină. Dacă ştiam chestia cu jacuzzi, îl chemam la mine, dar nu cu Daciana, singur doar (...) Important e să mergem înainte. Nu cred că am fost înfrânţi. Rezultatul din Ardeal nu vă poate fi imputat. Oamenii au votat uitându-se la televizor. Nu voi spune nici pe cine susţin. Ieri (joi - n.r) i-am ascultat pe toţi candidaţii şi sper ca să nu ajung ca în bancul acela că oricine iese o să îmi pară rău. Sper că o să îmi pară bine de data aceasta", a spus Ponta.

Vicepreşedintele PSD a declarat că de la noua conducere aşteaptă lucruri simple: protecţie pentru perioada de opoziţie din partea conducerii centrale, o speranţă pentru 2012 şi consecvenţă.

"Conducerea centrală, în opoziţie, are obligaţia să asigure protecţia oamenilor săi. La Gorj, am avut curaj şi m-am bătut pentru oamenii mei, dar acest lucru trebuie să îl facă conducerea centrală pentru membrii săi din teritoriu. Nu cred că o să fie rău şi ne va vota lumea pe noi fără să facem ceva. Viitoarea conducere trebuie să vină cu alternativă reală şi nu doar critică. În al treilea rând, îmi doresc puţină consecvenţă. Mă gândeam de ce îl ascultă toată lumea şi îl aplaudă pe Ion Iliescu, nu toţi îl iubim, este pentru că de 60 de ani omul acesta este consecvent. Noi nu putem fi consecvenţi patru ani", a afirmat Ponta.

Victor Ponta le-a spus delegaţilor la Conferinţa Judeţeană extraordinară a PSD Bistriţa-Năsăud că a scris nişte lucruri într-un proiect al lui care se numeşte "România corectă".

"Nu vreau să candidez acum, dar sunt nişte lucruri pe care, dacă nu le facem, o să ne pară rău că iar am făcut nişte greşeli. Cei patru candidaţi foarte greu pot vorbi de proiecte foarte concrete fiindcă pierd voturi", a spus Ponta.

El a menţionat că ar fi vrut ca partidul să aibă o convenţie anuală care să acorde vot de încredere sau de neîncredere.

"Noi am rămas cu cifra cu partidul cu 600.000 de membri, dar ultimul recensământ l-a făcut Cozmâncă şi noi nu mai ştim câţi membri avem. Am rămas cu chestia că PSD e votat la ţară şi nu la oraş, dar nu mai e valabilă. Nu cred că doar o schimbare de persoană e suficientă. Problema e dacă aceşti doi ani şi jumătate îi folosim ca să ne facem un proiect. Eu nu cred că trebuie să fim numai de partea săracilor. Suntem de partea pensionarilor, dar trebuie să vedem cum facem să strângem bani pentru pensii", a spus Victor Ponta.

Vicepreşedintele PSD a adăugat că nu crede că un partid atât de puternic poate să meargă înainte indiferent de lideri, dar liderii nu pot merge înainte fără un partid puternic.

La Conferinţa Judeţeană extraordinară a PSD Bistriţa-Năsăud au participat 406 delegaţi din tot judeţul care au avut misiunea să aleagă 30 de delegaţi la Congresul extraordinar al PSD din 20 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici