Ponta: Propun Grupului minorităţilor, miercuri, semnarea unui protocol de colaborare cu Guvernul

Premierul desemnat, Victor Ponta a anunţat, marţi seară, că miercuri va avea o serie de întâlniri cu grupurile parlamentare ale minirotăţilor, UNPR şi UDMR, grupului minorităţilor urmând să îi propună semnarea unui protocol de colaborare cu Guvernul.

273 afișări
Imaginea articolului Ponta: Propun Grupului minorităţilor, miercuri, semnarea unui protocol de colaborare cu Guvernul

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a declarat, despre susţinerea pe care Executivul ar avea-o în Parlament, că în acest moment, USL, după ultimele înscrieri în PSD, are 229 de parlamentari, majoritatea fiind de 231 pentru validarea Executivului.

El a mai spus că alături de cei 229 mai sunt şi parlamentarii independenţi, care au anunţat că susţin Guvernul nou format.

Ponta a anunţat că miercuri, la ora 13.00, la Parlament va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale. "Am intenţia de a propune celor 17 parlamentari din acest grup un acord de colaborare cu Guvernul", a arătat premierul desemnat.

Ponta a mai spus că la ora 14.00 va avea o întâlnire şi cu grupul parlamentar al UNPR, iar cu UDMR nu a stabilit încă nimic, dar urmează să o facă. "Din calculul matematic, 229 plus indepencdenţi plus 17, teoretic există o majoritate suficientă pentru a merge mai departe, dar nu contest faptul că îmi doresc ca noul Guvern să aibă realmente stabilitate în Parlament", a mai declarat premierul, adăugând că îşi doreşte o "majoritate clară, asumată şi confortabilă, în sensul de număr, nu ca atitudine neapărat".

Întrebat dacă recunoaşte grupul parlamentar al UNPR, după ce în nenumărate momente opoziţia a declarat că progresiştii nu pot fi grup parlamentar, întrucât nu au participat la alegeri, Victor Ponta a răspuns: "Am reevaluat, da. Vedeţi cum termenele fac istorie. În acest moment sunt prim-ministru desemnat".

Ponta a mai spus că are obligaţia de a discuta cu grupurile parlamentare care doresc să discute cu premierul desemnat. "A exista intenţia din partea celor de la UNPR de a discuta şi da, voi participa mâine la întâlnire", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici