Ponta propune liderilor PC şi PNL crearea unui buget alternativ de către opoziţie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a transmis, miercuri, o scrisoare către liderul PNL, Crin Antonescu, şi catre Daniel Constantin, liderul PC, în care propune crearea unui buget alternativ de catre opoziţie şi ca discuţiile pe această temă să aibă loc luni.

15 afișări
Imaginea articolului Ponta propune liderilor PC şi PNL crearea unui buget alternativ de către opoziţie

Ponta propune liderilor PC şi PNL crearea unui buget alternativ de către opoziţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vă adresez invitaţia de a dedica întâlnirea obişnuită a partidelor noastre de lunea viitoare, 6 decembrie, unui obiectiv foarte concret şi urgent, respectiv legea bugetului. Am primit din partea Comitetului Executiv Naţional al PSD mandat pentru a lucra, împreună cu dumneavoastră, pe datele macroeconomice pe care Guvernul le pune în prezent la dispoziţie şi pentru a realiza o gândire comună a bugetului pe anul 2011. Este obligaţia noastră, ca partide de opoziţie, nu doar să aducem amendamente şi critici la proiectul propus de către actuala putere, dar să şi conturăm o oferta alternativă", scrie Ponta.

În opinia sa, românii trebuie să ştie că, imediat dupa ce va fi dat jos actualul guvern, partidele de opoziţie au soluţii pentru a guverna şi pentru a scoata ţara din criză, respectând indicatorii conveniţi cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană.

"Un astfel de proiect alternativ de buget ar reprezenta o dovadă a seriozităţii noastre. Cu acest proiect am putea iniţia imediat discuţii cu reprezentanţii UDMR şi ai minorităţilor naţionale, pentru o eventuală acţiune comună în Parlament. Am încredere că, luând act de această invitaţie, veţi demara acţiunile necesare în cadrul propriilor structuri de conducere din PNL şi, respectiv, din PC, pentru ca întâlnirea noastră de luni să ducă la declanşarea acestui proiect comun", le transmite liderul PSD lui Antonescu şi Constantin.

El precizează că prioritatea Partidului Social Democrat este de a impune o viziune de buget diferită de cea a actualei puteri, "una care să însemne orientarea resurselor actuale către priorităţi adevărate şi urgente: sănatăte, educaţie şi autorităţi locale" şi menţionează că există soluţii pentru gestionarea mai eficientă a banilor, atât pentru a acţiuni de relansare economică şi de creare de locuri de muncă, dar şi de "blocare a corupţiei şi risipei coordonate de clientela politică a PDL.

Ordonatorii de credite vor primi mai puţini bani de la buget în 2011 atât faţă de execuţia preliminată pentru acest an, cât şi comparativ cu bugetul iniţial pentru 2010, rectificat de două ori, cu excepţia ministerelor Muncii, Agriculturii, Mediului, Finanţelor, Dezvoltării şi Transporturilor. Ponta a declarat, luni, după şedinţa CExN, că PSD nu va discuta cu Guvernul despre buget, nu va vota "pentru a plăti campania PDL şi a doamnei Udrea în interiorul partidului" şi va aduce amendamente la proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici