Ponta: PSD e de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Respectăm toate deciziile CC

PSD este de acord cu reducerea numărului de parlamentari şi a dat asigurări că deciziile CC, inclusiv cea referitoare la respectarea referendumului din 2009 privind numărul maxim de 300 de parlamentari, vor fi urmate, a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Victor Ponta.

818 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD e de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Respectăm toate deciziile CC

Ponta: PSD e de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Respectăm toate deciziile CC (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat dacă are în vedere punerea în aplicare a referendumului din 2009, care instituia un număr maxim de 300 de parlamentari, Ponta a precizat: "Suntem de acord cu reducerea numărului de parlamentari şi, în cadrul Comisiei speciale, trebuie găsită exact reprezentarea care să ducă şi la reducerea numărului de parlamentari, şi la o reprezentare corectă a tuturor cetăţenilor".

Întrebat dacă va fi respectată decizia Curţii Constituţionale, dată în acest sens, Ponta a spus: "Întotdeauna respectăm toate deciziile Curţii".

În 2012 Curtea Constituţională a menţionat că este necesar ca la revizuirea legislaţiei electorale să se respecte referendumul din 2009 referitor la un număr de maximum 300 de parlamentari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici