Ponta, pus sub control judiciar, validat pe listele PSD. Dragnea: Să ne atace Cioloş la CCR

Fostul premier Victor Ponta a fost validat marţi de Comitetul Executiv al PSD pentru a candida pentru un nou post de deputat, deşi este urmărit penal şi pus sub control judiciar într-un dosar penal, iar codul de etică al PSD interzice candidaturi ale persoanelor care au probleme cu legea.

3831 afișări
Imaginea articolului Ponta, pus sub control judiciar, validat pe listele PSD. Dragnea: Să ne atace Cioloş la CCR

Ponta, pus sub control judiciar, validat pe listele PSD. Dragnea: Să ne atace Cioloş la CCR

Întrebat dacă există o derogare pentru Victor Ponta pentru a putea candida la alegerile din 11 decembrie pe listele PSD, Liviu Dragnea a susţinut că ''da, există această derogare'', fără a da detalii.

''Vorbiţi cu Cioloş să ne atace la Curtea Constituţională, că am înţeles că are deja o echipă care numai asta face - atac la Curte pentru orice. Ce i se pune masă, semnează atacul la Curte... Să o atace şi pe asta", a răspuns Dragnea ironic insistenţelor jurnaliştilor.

Codul de etică şi conduită al PSD prevede că un membru pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infracţiune, nu va beneficia de sprijinul partidului în alegeri.

Procurorii DNA au pus, în data de 12 octombrie, sechestru pe o parte din averea lui Victor Ponta, până la limita sumei de 220.000 de euro, în dosarul în care fostul premier este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012.

În septembrie, Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la spălare de bani, respectiv că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici