Ponta: Reding face declaraţii după ureche despre lucruri pe care nu le cunoaşte

Premierul Victor Ponta a spus că Viviane Reding face declaraţii "de week-end", "după ureche" şi despre lucruri pe care "nu le cunoaşte", iar în opinia lui atacurile acesteia împotriva Guvernului României sunt generate de opţiunile sale politice şi au "depăşit orice limită" normală în spaţiul UE.

1376 afișări
Imaginea articolului Ponta: Reding face declaraţii după ureche despre lucruri pe care nu le cunoaşte

Viviane Reding (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Întrebat de moderator într-o emisiune la Realitatea TV, duminică seară, cum comentează declaraţia comisarului european pe Justiţie, Viviane Reding, potrivit căreia în România a avut loc un puci parlamentar pe care l-a ştiut şi FMI, premierul a afirmat că aceasta nu este în măsură să exprime o opinie avizată.

"Este ca şi când despre problema procurorilor v-ar vorbi de exemplu, de altfel o doamnă extrem de respectabilă, doamna ministru Plumb, care e la Mediu. Habar n-are în primul rând nici cum funcţionează Justiţia, nici n-are vreun mandat să vorbească în numele cuiva. Povestea cu FMI este neserioasă", a spus premierul.

Ponta a precizat că declaraţiile comisarului Reding sunt declaraţii politice "de nivel de Dâmboviţa".

"Garantez că niciodată, nicio secundă, în toate discuţiile pe care le-am avut cu cei de la FMI nu s-a discutat vreo problemă politică. De altfel, FMI, de câte ori a venit delegaţia, s-a întâlnit cu Guvernul, s-a întâlnit cu opoziţia, şi a discutat despre deficitul bugetar, politici fiscale, privatizări. Niciodată nu s-a discutat. Doamna Reding le-ncurcă pentru că nu le ştie", a explicat Ponta.

Şeful Guvernului consideră că Viviane Reding face declaraţii politice în nume propriu şi atacă Guvernul USL pentru că ea face parte din familia popularilor europeni, asemeni PDL.

"Declaraţiile de week-end ale doamnei Reding care vorbeşte după ureche despre ceea ce nu cunoaşte şi nu are atribuţii ţin doar de un gen de atac politic", a spus premierul.

În opinia lui Victor Ponta, Viviane Reding se opune intrării României în Schengen, comparativ cu preşedintele PE, Martin Schulz, social-democrat, care a susţinut România.

"Doamna Reding se bucură că ne face un rău României că nu intrăm în Schengen. Nu cred că-i ajută pe cei de la PDL că nu intrăm în Schengen, că e efortul României", a mai spus Ponta.

În opinia premierului, atacurile repetate ale comisarului Vivian Reding la adresa Guvernului pe care el îl conduce sunt singulare în raporturile dintre CE şi ţările membre.

"S-a depăşit orice limită în relaţiile normale dintre o ţara membră UE şi CE. Un comisar nu poate să atace în fiecare zi un guvern al unui stat membru. Nu se întâmplă în niciun caz chestia asta", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici