Ponta: Reorganizarea PSD Bucureşti a fost o decizie absolut necesară şi utilă pentru partid

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că reorganizarea PSD Bucureşti a fost o decizie "absolut necesară şi utilă pentru partid", apreciind că şi această organizaţie trebuie să se schimbe, cum se schimbă şi partidul şi întreaga Românie.

157 afișări
Imaginea articolului Ponta: Reorganizarea PSD Bucureşti a fost o decizie absolut necesară şi utilă pentru partid

Ponta: Reorganizarea PSD Bucureşti a fost o decizie absolut necesară şi utilă pentru partid (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Victor Ponta a declarat că a considerat reorganizarea filialei Bucureşti a PSD ca fiind o decizie absolut necesară şi utilă pentru partid.

"Mi-ar fi foarte simplu să reduc totul la un conflict între mine şi Marian Vanghelie... Nu ne-am plăcut niciodată, avem o lungă istorie de bătălii în interiorul partidului, dar relitatatea nu este aceasta. Realitatea este că am considerat că nu este o problemă doar a unei persoane sau a unor persoane sau a unor colegi cu care mă înţeleg mai bine sau mai rău. Cred că organizaţia de Bucureşti trebuie să se schimbe, cum se schimbă şi partidul în ansamblul său, aşa cum se schimbă şi întreaga Românie", a adăugat Ponta.

El a mai spus că Sorin Oprescu avea dreptate când a afirmat că "de la Bucureşti se dă semnalul schimbării".

"Şi noi nu puteam să rămânem în urmă cu calcule politice şi cu supărările noastre venite din trecut, unele dintre ele cu mult înainte nu doar să fiu eu lider al partidului, ci chiar să fiu eu membru al partidului. Cred că soluţia corectă pentru organizaţia de Bucureşti, pentru toate organizaţiile din ţară este că există o singură măsură, nu una dublă, că fiecare organizaţie şi membru al PSD, cel puţin cât voi fi eu lider, are exact aceleaşi drepturi cu oricare altă organzaţie sau membru şi cred că nimeni nu este mai prejos sau mai presus decât un alt coleg din patid", a continuat liderul PSD, menţionând că fiecare organizaţie are obligaţii de performaţă şi de reprezentare a PSD în bătăliile politice.

"La Bucureşti, faptul că în 2004 şi în 2008 au fost candidaţi care n-au intrat în turul al doilea de scrutin nu poate reprezenta o performanţă. (...) Trebuie să înţelegem că suntem toţi egali şi responsabili şi este un mesaj pentru a se auzi în toate organizaţiile", a spus liderul social-democrat.

Organizaţia PSD Bucureşti este condusă, "pentru perioada preelectorală" de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, biroul fiind condus de Victor Ponta. Preşedintele PSD a făcut anunţul în acest sens în 28 iunie, după o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, precizând că este vorba despre o decizie "strict organizatorică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici