Ponta: Românii pot să decidă dacă rămân sau nu cu Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale legată de reprezentarea la Consiliul European, că românii pot să decidă dacă rămân sau nu cu preşedintele Traian Băsescu.

1401 afișări
Imaginea articolului Ponta: Românii pot să decidă dacă rămân sau nu cu Băsescu

Ponta: Românii pot să decidă dacă rămân sau nu cu Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"Suntem pregătiţi şi nu dăm niciun pas înapoi. Ştiam care sunt armele folosite de preşedintele Băsescu. Nici nu ne speriem, nici nu ne intimidăm, nici nu dăm înapoi. Românii pot să decidă, până la urmă, dacă vor să rămână cu Traian Băsescu şi cei cinci judecători (de la Curtea Constituţională, n.r.) sau dacă vor să meargă alături de noi pe un alt drum. Asta înseamnă democraţie", a spus Ponta.

Întrebat când va propune un referendum în acest sens, Ponta a răspuns: "Nu vreau să anunţ acum decizii politice. Mă voi consulta cu colegii mei şi vă spun în cel mai scurt timp. Mâine voi fi la Bruxelles, unde e şi Crin Antonescu, şi împreună pregătim după aceea consultarea cu colegii noştri".

El a precizat că "blocajul permanent la care preşedintele Băsescu şi cei câţiva oameni care-i mai sunt încă credincioşi supun România nu poate fi acceptat şi nu poate fi considerat normal în niciun fel de ţară democratică".

"Consider că am obligaţia, alături de Parlamentul României, să încercăm să deblocăm această situaţie şi singurii care pot să decidă, până la urmă, sunt cetăţenii României", a sublinuat Ponta.

El a spus că actuala putere are, pe de o parte, Guvernul, Parlamentul şi milioanele de voturi ale celor care au vut încredere în aceasta, iar preşedintele are cinci judecători la Curte, numiţi de el, care transpun în decizii ceea ce îi convine, într-un anumit moment, preşedintelui.

"În felul ăsta nu putem funcţiona. Un blocaj permanent este împotriva intereselor României şi singurii care pot decide sunt cetăţeni României - dacă vor să meargă în continuare cu un Parlament, un Guvern şi nişte noi lideri politici care gândesc spre viitor sau dacă vor să dea din nou legitimitatea pe care i-au retras-o unui preşedinte şi celor cinci judecători de la Curte care-i îndeplinesc dorerinţele", a spus Ponta.

Ponta a acuzat faptul că majoritatea din CC, în înţelegere cu preşedintele Băsescu, nu face altceva decât să saboteze Guvernul şi Parlamentul.

"Blocajul este total. Cineva trebuie să rezolve blocajul. Acel cineva nu poate fi decât poporul român", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici