Ponta: Sunt absolut convins că Băsescu va ajunge în închisoare. E un corupt comunist şi securist

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este absolut convins că preşedintele Traian Băsescu va ajunge în închisoare, el arătând că nu are niciun fel de teamă în ceea ce îl priveşte întrucât ştie că a respectat întotdeuna legea şi că Băsescu e "un corupt comunist şi securist".

1540 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sunt absolut convins că Băsescu va ajunge în închisoare. E un corupt comunist şi securist

Ponta: Sunt absolut convins că Băsescu va ajunge în închisoare. E un corupt comunist şi securist

Solicitat să comenteze declaraţiile şefului statului, potrivit căruia va ajunge coleg de "apartament, de cameră" cu Adrian Năstase, Ponta a replicat: "Dacă îmi era frică de ameninţările domnului Băsescu...sunt supus acestor ameninţări de foarte mulţi ani. Nu mă interesează".

"Nu doar că nu mă interesează, dar sunt absolut convins că în închisoare va ajunge Traian Băsescu. Eu, care ştiu că am respectat întotdeuna legea, nu am niciun fel de teamă", a continuat Ponta.

El a precizat că, în opinia sa, acţiunea lui Traian Bsăescu de ameninţare a familiei unui senator, respectiv Gabriela Firea, care face parte dintr-o comisie de anchetă este fără precedent şi trebuie să primească un răspuns foarte clar din partea Justiţiei şi a Parlamentului României.

Ponta a spus că va semna personal plângerea penală împotriva lui Băsescu privind acuzarea acestuia de ameninţare şii şantaj la adresa Gabrielei Firea.

Întrebat dacă poate fi chemat Băsescu la Parchet în urma acestei plângeri penale, Ponta a răspuns: "În decembrie, da, va fi".

"După cum vedeţi, Parchetul a deschis un dosar pentru că este foarte clar că s-au încălcat mai multe legi civile şi penale în ce priveşte achiziţia terenurilor. Eu am spus că e vorba de spălare de bani şi de spălare a unor proprietăţi pe care domnul Băsescu le avea de mult şi pe care acum, pe final de mandat, încearcă şi le albească, să le treacă oarecum legal", a adăugat Ponta.

El a spus că cercetările în privinţa achiziţiei de terenuri de la Nana sunt la început şi a precizat că "vor mai apărea şi alte elemente", legate de ceea ce Comisia parlamentară de anchetă a solicitat de la ANAF sau de la Oficiul Naţional de Prevenire şi de Combatere a Spălării Banilor.

"Celelalte persoane pot să răspundă în faţa legii până în decembrie, domnul Băsescu din decembrie încolo va trebui şi va răspunde în faţa legii. Domnia-sa, fiind un corupt comunist şi securist, îşi permite să spună de alţii", a mai adăugat Ponta.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici