Ponta: UDMR se va alia cu USL în mai multe judeţe la alegerile locale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că are informaţii potrivit cărora UDMR se va alia cu USL în unele judeţe din ţară pentru alegerile locale.

84 afișări
Imaginea articolului Ponta: UDMR se va alia cu USL în mai multe judeţe la alegerile locale

Ponta: UDMR se va alia cu USL în mai multe judeţe la alegerile locale (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Este un lucru normal ca UDMR să se alăture USL, deoarece, dincolo de deciziile politice la nivel naţional, nu cred că măsurile greşite şi stupide ale Guvernului Boc i-au ocolit pe maghiari. S-au tăiat salariile şi de la români şi de la maghiari, s-au tăiat pensiile şi de la unii şi de la alţii, s-a mărit TVA şi pentru români şi pentru maghiari. Incompetenţa şi corupţia Guvernului Boc afectează orice locuitor al României, indiferent de naţionalitate", a spus Ponta.

Acesta a declarat că nici el, nici omologul său liberal, Crin Antonescu, nu merg la Congresul UDMR de la Oradea pentru a face oferte, ci pentru că au fost invitaţi.

"Vă reamintesc, UDMR a fost invitată şi a participat la Congresul nostru din octombrie, avem relaţii normale, civilizate, cu alte partide democratice, cu orice partid, cu excepţia PDL", a declarat Ponta.

În judeţul Bihor, preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR, Alexandru Kiss, şi liderii USL din judeţ au semnat deja, joi, un protocol de colaborare cu o valabilitate până în anul 2016, prin care se obligă să formeze majorităţi în toate consiliile locale din judeţ şi să susţină în plan naţional parteneriatul început la Oradea.

Congresul UDMR se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs Peter şi deputatul Olosz Gergely.

La Congresul UDMR vor participa, ca invitaţi, şi liderul PSD, Victor Ponta, cel al PNL, Crin Antonescu, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, şi liderul PC, Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici