Ponta: Un an nu vom fi reprezentaţi în Consiliul European. Vom pierde bani şi oportunităţi

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la "Atelierele Viitorului" organizate de PSD, că România nu va fi, timp de un an, reprezentantă la Consiliul European, pierzând astfel bani, oportunităţi şi momente importante.

1053 afișări
Imaginea articolului Ponta: Un an nu vom fi reprezentaţi în Consiliul European. Vom pierde bani şi oportunităţi

Ponta: Un an nu vom fi reprezentaţi în Consiliul European. Vom pierde bani şi oportunităţi

"Regret faptul că probabil încă un an de zile nu vom fi reprezentaţi în Consiliul European. Vom continua să pierdem oportunităţi, să pierdem bani, să pierdem momente importante. Însă vreau să vă asigur că, şi prin Ministerul de Externe, şi prin celelalte ministere, şi prin diplomaţia parlamentară, care este extrem de importantă la nivel european, putem totuşi să suplinim acest blocaj pe care-l mai avem încă o perioadă de timp", a spus Ponta.

Premierul a declarat că îşi doreşte "ca România să existe din nou în Europa şi în lume", deoarece "n-a existat în ultimii ani".

"Nici n-ai cum. Când eşti total nelegitim şi nu reprezinţi pe nimeni, n-ai de ce să fii un partener pentru ceilalţi europeni", a mai precizat Victor Ponta.

Şeful Guvernului a subliniat că a făcut mai multe vizite în străinătate, la Washington, la Berlin, în toate capitalele europene, pentru a arăta că "România nu înseamnă Băsescu".

"România înseamnă o ţară mult mai bună şi mai competitivă şi mai importantă decât Băsescu", a punctat premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici