Ponta: USL va anunţa peste o săptămână candidaturile la locale

USL va anunţa pe 19 martie candidaturile pentru alegerile locale, urmând ca până la această dată să fie finalizate negocierile în acest sens, a declarat luni liderul PSD, Victor Ponta, la începutul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

290 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL va anunţa peste o săptămână candidaturile la locale

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Pe 19 martie, luni, secretarul general trebuie să finalizeze discuţiile în cadrul USL şi pe 19 să anunţăm încheierea în toate judeţele a negocierilor cu partenerii din USL. Asta înseamnă modul de candidatură pe listele de la consiliu judeţean şi consiliu local, candidaturile în teritoriu. Regula va fi a candidaturilor USL şi, dacă vor exista anumite excepţii în care vom merge separat, acestea vor merge cu caracter de excepţie", a spus Ponta.

El le-a solicitat liderilor judeţeni ai PSD să îl ajute pe secretarul general al formaţiunii, Liviu Dragnea, pentru ca în această săptămână să fie finalizate negocierile cu partenerii din USL în privinţa judeţelor cu probleme, Buzău şi Maramureş.

"Vom avea numai candidaturi USL la consiliu judeţean şi primăria municipiu de judeţ fără nicio excepţie şi ultimele probleme trebuie rezolvate în această săptămână în aşa fel încât luni să anunţăm foarte clar deciziile. Inclusiv cu Bucureştiul suntem foarte avansaţi pentru a avea trei candidaţi de sector ai PSD, trei candidaţi ACD", a spus ulterior Ponta, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei BPN, întrebat despre problemele existente în desemnarea candidaţilor din judeţele Buzău şi Maramureş.

De asemenea, Ponta a precizat că paritatea între PSD şi PNL în privinţa candidaţilor pentru locale este numai la scrutinurile pentru preşedinţia consiliilor judeţene.

"Paritatea este la numărul de candidaţi la Consiliul Judeţean. Sigur, şi acolo a existat o anumită ponderare, noi avem 22, iar PNL 19. (...) În rest, pentru consilieri judeţeni, consilieri locali, primari, au fost esenţiale aceste două criterii: rezultatul din 2008, care diferă de la judeţ la judeţ, şi sondajele de opinie", a explicat liderul PSD.

Ponta a anunţat şi că va continua seria întâlnirilor de "precampanie" cu liderii organizaţiilor din teritoriu ale partidului, urmând ca joi să aibă la Craiova o întâlnire cu cei din zona Oltenia, după ce la sfârşitul săptămânii trecute s-a întâlnit cu cei din Transilvania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici