Ponta: Varianta regionalizării cu opt regiuni nu e cea mai bună, dar e cea mai posibilă

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, că varianta USL de regionalizare, cu cele opt actuale regiuni de dezvoltare nu este bătută în cuie, dacă se prezintă o propunere mai bună, dar că este cea mai posibilă.

1664 afișări
Imaginea articolului Ponta: Varianta regionalizării cu opt regiuni nu e cea mai bună, dar e cea mai posibilă

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Ponta a spus, într-o conferinţă de presă, că varianta de regionalizare cu cele opt regiuni de dezvoltare actuale nu este cea mai bună, dar este cea mai posibilă.

"În cazul în care deschidem cutia renegocierilor nu cred că o mai terminăm niciodată. Măcar cele opt regiuni funcţionează ca regiuni de dezvoltare. Avem Agenţiile de Dezvoltare Regională care pot funcţiona ca aparat tehnic al regiunii. Asta e propunerea noastră. Nu e bătută în cuie", a spus Ponta.

El a mai declarat că, dacă există o propunere mai bună, poate fi discutată.

Ponta a precizat că el consideră că la Constituţie şi la formarea regiunilor trebuie ca USL să se discute şi cu UDMR şi cu PDL, sau cu cine va mai fi reprezentat în Parlament.

USL propune ca prin modificarea Constituţiei să fie instituite regiunile, iar varianta luată în calcul este de regionalizare pe actualele regiuni de dezvoltare ce funcţionează în ţară din 1998 şi care sunt coodonate de câte o agenţie pentru dezvoltarea regională, organism neguvernamentale, de utilitate publică.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici