Ponta vrea ca noua Constituţie să prevadă posibilitatea confiscării averilor nejustificate

Proiectul de revizuire a Constituţiei va trebui să prevadă şi posibilitatea confiscării averilor nejustificate, conform practicii europene, iar actele de evaziune fiscală vor fi tratate drept acţiuni de crimă organizată, astfel încât să poată fi verificate şi de către DIICOT, afirmă premierul Ponta.

1032 afișări
Imaginea articolului Ponta vrea ca noua Constituţie să prevadă posibilitatea confiscării averilor nejustificate

Ponta vrea ca noua Constituţie să prevadă posibilitatea confiscării averilor nejustificate (Imagine: Shutterstock)

"Una dintre modificările constituţionale trebuie să privească exact posibilitatea confiscării averilor nejustificate, dar fără a cădea în partea cealaltă în care te duci, îi confişti omului şi după aceea el dovedeşte. În modificarea constituţională a fost un agrement între toate forţele politice să mergem pe practica europeană (...) Însă ceea ce îmi doresc să facem apropo de evaziune fiscală - vom încerca să lucrăm cu cei de la Parchet, DIICOT, să băgăm reţelele de evaziune fiscală în crimă organizată. Aşa cum DNA are specializare pe corupţie, DIICOT să se concentreze foarte mult nu doar pe crimă organizată, ci pe evaziune fiscală, ca un act de crimă organizată", a spus Ponta la Antena 3.

El a apreciat că pachetul de modificare a sistemului de control va fi finalizat până la sfârşitul actualului semestru, dar a precizat că rezultatele vor apărea, probabil, la sfârşitul anului-începutul anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici