Ponta: Vreau să fiu un preşedinte cu un alt profil şi altă agendă decât Băsescu. Lansarea candidaturii - pe 20 septembrie, în Bucureşti

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, la Tulcea, că a discutat cu liderii social-democraţi despre profilul de prezidenţiabil pe care îl vor propune, el arătând că vrea să fie un preşedinte cu un "cu totul şi cu totul" alt profil şi altă agendă decât actualul şef al statului.

217 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vreau să fiu un preşedinte cu un alt profil şi altă agendă decât Băsescu. Lansarea candidaturii - pe 20 septembrie, în Bucureşti

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am discutat despre campania electorală, dar în primul şi în primul rând despre profilul prezidenţial pe care îl propunem. Aşa cum am spus şi în solicitarea de sprijin pe care am adresat-o PSD, la Craiova, voi cadida pentru funcţia de preşedinte. Vreau să fiu un preşedinte al tuturor românilor, nu doar al unui partid sau al unei coaliţii de guvernare, şi un preşedinte cu un cu totul şi cu totul alt profil şi altă agendă decât ale preşedintelui Băsescu din ultimii nouă ani şi jumătate", a spus Ponta.

El a spus, în acest sens, că strategia şi construcţia proiectului prezidenţial trebuie gândite plecând de la ideea că alegerile prezidenţiale din toamnă sunt decisive pentru direcţia pe care o va avea România în următorii ani.

Ponta a mai arătat că toate proiectele USL din 2012 sunt valabile şi a arătat că este important ca, după prezidenţiale, să fie îndeplinite aspiraţiile de libertate, prosperitate şi dezvoltare ale românilor.

"Am început în 2012, odată cu alegerile locale, parlamentare, să schimbăm regimul Traian Băsescu şi modul de guvernare din ultimii ani. Chiar dacă USL, aşa cum am pornit, nu a putut să rămână în integralitatea sa, toate proeictele pe care le-am avut în 2012 sunt valabile şi important este ca după 16 noiembrie, având şi posibilitatea ca România să aibă în sfârşit un preşedinte al românilor, nu al unui partid sau al unui grup de interese, cum s-a întâmplat în ultima perioadă, să îndeplinim aspiraţiile de libertate în primul rând, de prosperitate, de dezvoltare ale tuturor românilor", a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD Victor Ponta, a anunţat, vineri, la Tulcea, că evenimentul de lansare a candidaturii sale la alegerile prezidenţiale va avea loc pe 20 septembrie, în Bucureşti, după ce, în prealabil, candidatura va fi validată de Congresul partidului, convocat pentru data de 12 septembrie.

"Vreau să vă confirm că avem un calendar de acţiuni politice: cel mai probabil în data de 12 septembrie vom avea Congresul care va valida rezultatul scrutinului în toate organizaţiile judeţene - aici nu cred să fie mari surprize având în vedere că sunt singurul candidat. Cred că voi avea sprijinul necesar. Foarte probabil pe 20 septembrie, în Bucureşti, vom avea evenimentul de lansare al candiaturii după care, din 2 octombrie, sunterm în campanie electorală", a spus Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici