Hrebenciuc: Dacă Ponta va fi preşedinte, nu e o condiţie ca viitorul premier să fie de la PSD

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a afirmat, vineri, că dacă Victor Ponta va fi ales preşedinte, nu este o condiţie ca viitorul premier să fie de la PSD şi că nu va fi o luptă acerbă pentru şefia partidului, arătând că vor sta de vorbă şi cel mai bun va câştiga, fără să aibă prea multă concurenţă.

171 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Dacă Ponta va fi preşedinte, nu e o condiţie ca viitorul premier să fie de la PSD

Viorel Hrebenciuc (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Hrebenciuc a declarat, la RFI, că, după ce Ponta va fi ales preşedinte, nu va fi o luptă atât de acerbă cât se anticipează pentru şefia PSD şi cel mai bun va câştiga, fără prea multă concurenţă.

"Am vorbit şi aseară cu colegii mei, îi cunosc relativ bine pe toţi şi sunt convins că nu va fi o luptă atât de acerbă pe cât se anticipează. Asta înseamnă că până la urmă, sunt convins, colegii vor sta de vorbă şi cel mai bun va câştiga, fără să aibă prea multă concurenţă", a spus liderul PSD, întrebat în legătură cu lupta pentru şefia PSD.

În ceea ce priveşte desemnarea viitorului premier, dacă Ponta va fi preşedinte, Hrebenciuc a afirmat că nu este o condiţie ca acesta să fie din PSD şi nu ar fi "o dramă" să nu fie din partid.

Întrebat dacă personal crede că viitorul premier va trebui să fie neapărat de la PSD, el a spus: "Nu, nu este o condiţie. De altfel, dacă nu mă înşel şi premierul a iterat o asemenea posibilitate. Pentru perioada pe care o traversează România până în 2016 poate fi un om care poate să conducă destinele ţării fără a avea neapărat o apartenenţă de partid. (...) E o discuţie mai lungă asta, dar oricum, dacă ar veni un premier din afara partidului, nu ar fi o dramă, ca să spun aşa".

Hrebenciuc a mai declarat că prima şansă să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, alături de Victor Ponta, o are Klaus Iohannis, nu Elena Udrea, care are un "discurs americănesc".

"E greu de definit în momentul de faţă cine va fi în turul doi. E clar că prima şansă o are domnul Iohannis astăzi. În schimb, în două-trei luni de zile se pot întâmpla multe. Îl pot credita şi pe domnul Tăriceanu cu o şansă pentru turul doi la un moment dat. (...) Doamna Udrea are un discurs electoral americănesc, cu ghilimelele de rigoare, în care se defineşte «eu sunt un câştigător, eu sunt cel mai bun». Aceasta este părerea domniei sale. Personal, nu o văd în turul doi".

În opinia lui Hrebenciuc, pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, PSD trebuie doar să păstreze normalitatea.

"Nu trebuie decât să păstrăm normalitatea şi atât. PSD nu va trebui decât să se prezinte în continuare în faţa alegătorilor cu ceea ce a realizat, ceea ce nu a realizat să explice de ce, astfel încât prin sinceritatea care ne caracterizează, să putem câştiga în continuare. Şi cred că vom reuşi acest lucru", a mai spus Viorel Hrebenciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici