Poroşenko: Am discutat cu Iohannis despre crearea unei brigăzi româno-ucraineano-bulgare

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat joi la Bucureşti că ţara sa susţine crearea unei flote NATO în Marea Neagră, dar şi a unei brigăzi româno-ucraineano-bulgare după modelul celei existente între Polonia, Lituania şi Ucraina.

1357 afișări
Imaginea articolului Poroşenko: Am discutat cu Iohannis despre crearea unei brigăzi româno-ucraineano-bulgare

Poroşenko: Am discutat cu Iohannis despre crearea unei brigăzi româno-ucraineano-bulgare

"Securitatea este foarte importantă şi necesită decizii noi, noi abordări şi noi hotărâri. Noi susţinem iniţiativa României de creare a unei flote comune NATO în Marea Neagră şi subliniez că suntem dispuşi să ne alăturăm imediat după ce această iniţiativă va fi aprobată de Alianţă", a afirmat Poroşenko, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său român, ţinută la Palatul Cotroceni.

Poroşenko a mai spus că în cadrul discuţiilor cu Iohannis a fost abordat şi subiectul legat de posibilitatea creării unei brigăzi româno-ucraineano-bulgare după modelul celei existente între Polonia, Lituania şi Ucraina.

"În timpul vizitei preşedintelui Bulgariei la Kiev şi astăzi, în cadrul discuţiilor avute, a discutat posibilitatea creării unei brigăzi româno-ucraineano-bulgare după modelul celei existente între Polonia, Lituania şi Ucraina. Avem experienţă pozitivă de implementare a acestui acord şi sunt convins că astfel de paşi vor consolida şi securitatea, şi încrederea în regiune şi în întreaga Europa", a subliniat Poroşenko.

De asemenea, preşedintele ucrainean a spus că România şi Ucraina colaborează în domeniul securităţii în mai multe direcţii.

"Anexarea Crimeii, continuarea prezenţei unităţilor ruseşti în Donbas, încălcarea de către partea rusă a acordului de la Minsk creează pericole pentru sistemul actual de relaţii internaţionale şi drept internaţional. Ucraina şi România nu pot să accepte acest lucru. Ne face plăcere să constatăm că statele noastre au o singură şi principială poziţie. Discuţiile privind anularea sancţiunilor cu privire la Rusia nu pot avea loc până când nu va înceta agresiunea", a mai spus Poroşenko.

Miniştrii Apărării ai Lituaniei, Poloniei şi Ucrainei au semnat în septembrie 2014, în cursul unei ceremonii la Varşovia, un acord privind înfiinţarea unei brigade comune, destinate, în special, susţinerii modernizării armatei ucrainene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici