Poziţia lui Barna, identică cu a PSD, puternic criticată de Caramitru: Mai nou centrează ca sa dea cu capul PSD şi să înscrie

  • Dan Barna spune că nu vede motive întemeiate pentru care starea de alertă să fie prelungită la nivel naţional.
  • Barna: USR refuză să intre într-un joc de poker politicianist şi a transmis că aşteaptă justificări din partea Guvernului.
  • Fostul său consilier Andrei Caramitru l-a criticat pe Barna pentru aceste afirmaţii, considerând că face jocurile PSD.
1002 afișări
Imaginea articolului Poziţia lui Barna, identică cu a PSD, puternic criticată de Caramitru: Mai nou centrează ca sa dea cu capul PSD şi să înscrie

Poziţia lui Barna, identică cu a PSD, puternic criticată de Cataramă: Mai nou centrează ca sa dea cu capul PSD şi sa înscrie.

Preşedintele USR, Dan Barna, a transmis că la momentul actual, nu vede temeiuri pentru prelungirea stării de alertă, la nivel naţional. El a spus că Guvernul trebuie să vină cu date concrete prin care să justifice prelungirea. Barna a precizat că USR refuză să intre „într-un joc de poker politicianist”.

„Din datele pe care le avem până în acest moment, există posibilitatea de prelungire a acestei stări, în anumite locuri, cum există multe locuri în ţară unde prelungirea acesteia nu se justifică, cel puţin pe datele pe care le cunoaştem, şi de aceea, dacă Guvernul solicită acest lucru, aşteptăm să vină cu nişte date foarte concrete, cu nişte rezultate de testare care să justifice această poziţie. În acel moment, USR va decide dacă va susţine sau nu prelungirea stării de alertă, dar refuzăm să intrăm într-un poker politicianist, fiindcă noi considerăm că sănătatea populaţiei nu e o chestiune de poziţionare politică, ci ar trebui să fie prioritatea 0 a autorităţilor, dacă Guvernul va veni cu date care să justifice prelungirea, o vom susţine, dacă datele sunt subţiri sau neconvingătoare, vom lua o decizie”, a afirmat preşedintele USR, Dan Barna.

Barna e de părere că şi în acest caz, politicienii rămân „în aceeaşi logică a politicii, dacă un partid spune <<hăis>>, celălat partid spune <<cea>>, fără să clipească”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi că se impune prelungirea stării de alertă având în vedere că numărul cazurilor nu a scăzut semnificativ. PSD şi UDMR nu văd justificată prelungirea.

 

Caramitru atrage atenţia că „Dl Barna joaca un joc periculos”

Fostul său consilier, Andrei Caramitru, l-a criticat pe Dan Barna că face jocurile PSD. 

„Dl Barna joaca un joc periculos. Mai nou centrează ca sa dea cu capul PSD şi sa înscrie. Problema e ca totul se va masura in vieţi de oameni şi un val doi care ne arunca in haos economic şi mai mare.

Eu ma întreb aşa. Cum se poate ca dl Barna sa ia următoarele pozitii ale PSD şi ale propagandei ruseşti???
- de ce ataca preşedintele când a reacţionat la jocul geo-politic al Ungariei şi Rusiei? Cu fix aceleaşi cuvinte ca şi PSD?
- de ce spune ca nu va vota strategia de apărare care menţionează clar pericolul Rusiei?
- de ce copiază fix argumentele jalnice ale PSD ca sa blocheze continuarea starii de alertă?

Cine câştiga din toate astea? Noi? USR? Jalnic. Bine ca mi-am dat demisia de acolo din USR şi am plecat acum mult timp. Jalnic. Membrii USR trebuie sa se trezească - Nu se mai poate aşa ceva. E o rusine prea mare”, a scris pe Facebook, Andrei Caramitru 

 

Ce a declarat PSD

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici