PPDD anunţă că va începe de marţi acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor plecaţi din partid

PPDD îi va acţiona în judecată, începând de marţi, pe parlamentarii care au părăsit partidul şi le va cere despăgubiri de 2 milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri, a declarat, luni, liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu.

224 afișări
Imaginea articolului PPDD anunţă că va începe de marţi acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor plecaţi din partid

Liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu (Imagine: Mediafax Foto/Răzvan Chiriţă)

"În momentul în care PPDD a început campania pentru alegerile parlamentare am avut în vedere găsirea unor soluţii care să protejeze într-un fel viaţa politică, iar Biroul Naţional de coordonare al partidului a propus ca între fiecare candidat al nostru şi partid să se încheie o convenţie care să prevadă că cel care va fi ales deputat sau senator şi va pleca din partid sau care este exclus din partid pentru că a adus prejudicii să plătească o despăgubire de 2 milioane de euro. În cazul în care parlamentarul respectiv îşi dă demisia din Parlament în termen de 5 zile de la plecarea din partid nu va mai fi nevoit să plătească. Iniţial, Dan Diaconescu s-a opus punerii în aplicare a acestei clauze, pentru că nu şi-a imaginat că oamenii vor pleca din partid şi că această campanie de racolări a celor de la putere va fi atât de puternică. Biroul Permanent Naţional al partidului a luat decizia de a începe acţionarea în judecată a celor care au plecat sau au fost excluşi din partid, 27 de persoane, li se va solicita suma de 2 milioane de euro", a spus Fenechiu.

Daniel Fenechiu a precizat că prima persoană care va fi chemată în judecată va fi senatorul Tudor Barbu, iar marţi va fi depusă la Senat demisia acestuia semnată în alb de către Barbu odată cu convenţia privind privind despăgubirile de 2 milioane de euro.

"În cazul în care foştii noştri colegi nu au aceşti bani pe care trebuie să-i plătească către PPDD, sunt sigur că au giranţi puternici, adică domnul Ponta, domnul Voiculescu au de unde să dea aceşti bani pentru cei pe care i-au racolat. Banii vor veni în conturile partidului şi vor fi împărţiţi tuturor membrilor de partid din zona parlamentarului care a plecat din PPDD", a adăugat Fenechiu.

El a mai arătat că PPDD va sesiza DNA pe motiv că s-au vehiculat informaţii despre sume de bani care ar fi fost primite de unii parlamentari care au plecat la alte partide.

Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, că formaţiunea sa va începe din această săptămână acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor PPDD care au trecut la alte partide, iar acestora li se va cere să achite câte două milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri.

Liviu Neagu a subliniat că s-au înregistrat peste 20 de plecări din PPDD, formaţiunea având în prezent 42 de parlamentari, faţă de 68, câţi au fost aleşi în 2012. Unul dintre cei care au plecat la alt partid este Tudor Barbu, ales în 2012 senator din partea PPDD, iar care în prezent este membru PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici