Preda: Băsescu nu poate numi procuror general şi şef DNA cu aviz negativ de la CSM. Ponta tace mâlc

Liderul PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă, că ARD îi cere premierului să se pronunţe în privinţa eşecului numirii procurorului general şi a şefului DNA, arătând că preşedintele este pus într-un blocaj deoarece nu poate numi în aceste posturi două persoane care au aviz negativ de la CSM.

429 afișări
Imaginea articolului Preda: Băsescu nu poate numi procuror general şi şef DNA cu aviz negativ de la CSM. Ponta tace mâlc

Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu (Montaj Foto)

"Vrem să ştim care este poziţia premierului în privinţa eşecului celor două numiri. Verdictul CSM este un blocaj pus preşedintelui, care nu poate să numească în acest funcţii două persoane care au aprimit aviz negativ de la CSM", a spus Preda.

El a arătat că premierul "tace mâlc" şi pune România într-o situaţie "penibilă", de a nu şti care este pasul următor.

"E o tăcere stranie, în condiţiile în care numirea procurorului general şi a şefului DNA este o parte esenţială a MCV", a spus Preda.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ, joi, numirea lui Ioan Irimie şi a lui Tiberiu Niţu la conducerea DNA, respectiv în funcţia de procuror general, ambii înregistrând cinci voturi "împotrivă" şi unul favorabil, acesta aparţinând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparţinând şefului statului.

În 13 noiembrie, ministrul Mona Pivniceru a spus, într-o emisiune televizată, că nu ştie ce va face în cazul respingerii propunerilor sale pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, dar că "probabil" îi va desemna pe următorii doi în ordinea nominalizărilor pe care le-a făcut: Elena Hach şi Claudiu Dumitrescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici