Preda: Dacă aş fi avut funcţie, i-aş fi spus lui Rogozin "Dacă vii cu bombardierul, te doborâm"

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, marţi, că le cere socialiştilor români să-şi precizeze poziţia faţă de Rusia şi a precizat că dacă el ar fi avut o funcţie de demnitate publică, i-ar fi răspuns lui Rogozin "Dacă vii cu bombardierul, te doborâm!"

942 afișări
Imaginea articolului Preda: Dacă aş fi avut funcţie, i-aş fi spus lui Rogozin "Dacă vii cu bombardierul, te doborâm"

Cristian Preda (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Eu personal consider că trebuia o reacţie foarte dură la declaraţiile lui Rogozin. Personal, dacă aş fi fost într-o poziţie de demnitate i-aş fi răspuns: Dacă vii cu bombardierul de doborâm! Asta este reacţia pe care o merită, o declaraţie precum cea a lui Rogozin. Asta este atitudinea pe care o îmbrăţişez şi o opinie pe care vreau să o afirm foarte tranşant. M-aş bucura ca din partea socialiştilor români să avem clarificarea poziţiei lor faţă de Rusia şi nu o refugiere într-un limbaj chipurile diplomatic, dar care este gol", a precizat într-o conferinţă de presă, Cristian Preda , candidat al PMP pentru un nou mandat de europarlamentar.

Cristian Preda a mai spus că pe de o parte există o loialitate faţă de Moscova a socialiştilor bulgari, iar pe de altă parte candidatul socialiştilor europeni pentru şefia Comisiei Europene are "o atitudine servilă faţă de Moscova".

"Vrem să ştim unde se situează socialiştii români în acest context, loialitatea faţă de Moscova a socialiştilor bulgari şi îl vedem şi pe şeful Parlamentului European, Martin Schulz, care consideră să ne împăcăm cu acapararea Crimeei de către Moscova. Suntem îndreptăţiţi să-l întrebăm pe Victor Ponta cum se plasează între loialitatea afirmată a bulgarilor şi servitutea faţă de Moscova pe care a afirmat-o Martin Schulz", a adăugat Cristian Preda.

De asemenea, Cristian Preda a zis că în această campanie pentru alegerile europarlamentare îi întreabă pe deputaţii PSD care vor merge în Parlamentul European dacă vor vota pentru recunoaşterea statalităţii Kosovo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici