Predoiu, criticat că vrea să întoarcă CSM în urmă cu 16 ani

  • Cătălin Predoiu aşteaptă propuneri la Legile justiţiei până în martie 2021
  • Ministrul vrea ca CSM să se întrunească în aprilie – iunie, respectiv septembrie – noiembrie
  • În prezent, CSM se întruneşte aproape zilnic în afara vacanţei judecătoreşti
1339 afișări
Imaginea articolului Predoiu, criticat că vrea să întoarcă CSM în urmă cu 16 ani

Predoiu, criticat că vrea să întoarcă CSM în urmă cu 16 ani

Ai auzit de legile justiţiei şi ştii că, în trecut, au generat proteste în Piaţa Victoriei. Iată că ele revin şi sunt repuse pe masă de Cătălin Predoiu. Însă şi acum a supărat sistemul judiciar. De data aceasta, ministrul Justiţiei vrea ca CSM, cel mai înalt for, să aibă şedinţe doar de câteva ori pe an. În restul zilelor, membrii CSM vor umbla prin instanţe şi prin parchete şi vor lucra cu colegii lor. În prezent, atunci când nu este vacanţă judecătorească, CSM se întruneşte zilnic şi rezolvă problemele din sistem.

„Se stabileste ca nu va avea activitate permanentă, ceea ce înseamnă un regres fantastic în ceea ce priveşte consolidarea funcţionării CSM, adică ne-am întoarce undeva în perioada dinainte 2004. 

Această prevedere se bate cap în cap cu altă prevedere din cuprinsul legii care prevede în mod categoric ceea se prevede şi în actuala legislaţie faptul că totusi CSM este organ cu activitate permanentă. Iar membrii CSM exercită funcţie de demnitate publică cu activitate permanentă. Sunt două dispoziţii care se bat cap în cap, este evident că este pur şi simplu o eroare a lor.”, este oponia lui Toni Neacşu, fost judecător.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici