Predoiu: Desfăşurarea cu succes în deplină legalitate a votului din diaspora a fost un obiectiv MAE

Cătălin Predoiu a declarat, la ceremonia de predare a mandatului către Teodor Baconschi, că unul dintre obiectivele MAE, respectiv "desfăşurarea cu succes în depline condiţii de legalitate" a votului din străinătate, a însemnat şi o reconectare a cetăţenilor din diaspora la agenda politicii interne.

15 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Desfăşurarea cu succes în deplină legalitate a votului din diaspora a fost un obiectiv MAE

Predoiu: Desfăşurarea cu succes în deplină legalitate a votului din diaspora a fost un obiectiv MAE (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul a spus că una dintre misiunile sale pe parcursul interimatului la MAE, de care s-a achitat, a fost "desfăşurarea cu succes, în depline condiţii de legalitate a exercitării dreptului fundamental de vot a cetăţenilor români din diaspora".

El a spus că această misiune are şi o semnificaţie aparte.

"Acest vot a însemnat şi o reconectare a cetăţenilor români din diaspora la agenda politicii interne, o regăsire a tuturor românilor dincolo de frontiere, împreună cu patria mamă", a spus Cătălin Predoiu.

El a declarat că este foarte onorat de acest serviciu pe care, în cooperare cu personalul MAE, l-a făcut românilor din diaspora.

De altfel, Cătălin Predoiu a spus că îşi încheie interimatul la MAE cu sentimentul datoriei împlinite, pentru că şi-a propus şi a reuşit o desfăşurare normală a agendei ministerului, lucru care a fost posibil graţie profesioniştilor, dar şi cooperării cu Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE) şi Administraţiei Prezidenţiale.

Teodor Baconschi a preluat, miercuri, mandatul de ministru de Externe de la Cătălin Predoiu, care a asigurat interimatul la acest minister, la ceremonia de predare-primire fiind prezent şi şeful statului, Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici