Predoiu, despre votul PNL la declaraţia Parlamentului: Suntem încă două partide, cu politici diferite

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, întrebat despre faptul că PNL a votat în Parlament declaraţia privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, că PDL şi PNL sunt "două partide diferite, cu politici diferite" şi că "după fuziune vor merge pe o singură voce".

Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului Predoiu, despre votul PNL la declaraţia Parlamentului: Suntem încă două partide, cu politici diferite

Predoiu, despre votul PNL la declaraţia Parlamentului: Suntem încă două partide, cu politici diferite (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Nu vă ascund că mă preocupă votul dat ieri (miercuri - n.r.) de către PNL, dar în acelaşi timp trebuie să ţineţi cont de faptul că suntem încă două partide diferite, cu politici diferite. Eu ceea ce sper este ca în procesul de fuziune să armonizăm aceste politici, astfel încât să consolidăm instituţiile anticorupţie, să consolidăm independenţa justiţiei şi vă asigur că PDL nu-şi va trăda crezul său şi politica sa euroatlantică pentru independenţa justiţiei, pentru statul de drept", a precizat Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că deocamdată sunt subiecte asupra cărora PDL şi PNL se pronunţă "pe două voci" şi că procesul de fuziune dintre cele două partide "va dura".

"După fuziune vom merge pe o singură voce. Deocamdată, după cum vedeţi, sunt subiecte asupra cărora se pronunţă două voci. Acest proces de fuziune va dura, implică discuţii, nu numai asupra structurii viitorului partid, ci mai ales asupra politicilor sale, asupra doctrinei sale, asupra valorilor sale şi sunt convins că la capătul acestui proces linia aceasta de consolidare a independenţei justiţiei, de apărare a instituţiilor statului de drept va triumfa", a adăugat Predoiu.

Întrebat dacă a existat o discuţie între PDL şi PNL înainte de votul din Parlament pe tema declaraţiei privind demisia lui Traian Băsescu, Cătălin Predoiu a răspuns că el nu va participa la nicio astfel de discuţie.

Cătălin Predoiu a mai fost întrebat despre măsurătorile care se vor face pentru desemnarea candidatului unic la prezindenţiale din partea PDL şi PNL şi despre faptul că liberalul Crin Antonescu a declarat că ar fi dispus să candideze la prezidenţiale dacă i s-ar cere.

"În ceea ce priveşte declaraţia domnului Antonescu nu am ce să comentez, o contrazice pe cea precedentă, posibil să contrazică şi pe cea viitoare", a mai spus Cătălin Predoiu.

De asemenea, Cătălin Predoiu a vorbit despre declaraţia Parlamentului asupra căreia PDL şi PNL au avut poziţii diferite privind demisia preşedintelui Traian Băsescu.

"Ce s-a întâmplat ieri în Parlament demonstrează că Ponta şi valetul său politic Tăriceanu sunt gata să sacrifice prestigiul României pentru scopuri politice. Transmiterea declaraţiei corupţilor din Parlament către cancelariile occidentale echivalează cu externalizarea unui banal conflict politic intern", a mai spus Predoiu.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său. Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă' şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici