Predoiu: Îi cer lui Oprea sa demisioneze. Dacă nu o face, premierul are obligaţia să-l demită

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu i-a cerut sâmbătă ministrului de Interne Gabriel Oprea să demisioneze, subliniind că, dacă acesta nu o face, premierul Ponta are obligaţia să-l demită, " pentru a pune capăt confuziei morale" determinate de moartea poliţistului Bogdan Gigină.

832 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Îi cer lui Oprea sa demisioneze. Dacă nu o face, premierul are obligaţia să-l demită

Predoiu: Îi cer lui Oprea sa demisioneze. Dacă nu o face, premierul are obligaţia să-l demită (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Îi solicit ministrului de Interne să demisioneze din funcţie! Şi dacă nu va găsi cu cale să o facă, aşa cum nu a găsit cu cale să răspundă timp de patru zile întrebărilor legitime ale societăţii, premierul Ponta are obligaţia să-l demită pentru a pune capăt confuziei morale şi posibilului abuz de putere. Totodată, Victor Ponta are obligaţia morală si legală să asigure, în mod transparent şi imediat, accesul la informaţii privind condiţiile în care a avut loc accidentul, pe care opinia publică le cere de trei zile în mod insistent şi legitim", a spus Predoiu, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Predoiu a remarcat faptul că Oprea a "păstrat tăcerea" asupra morţii poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din escorta sa, "ceea ce a creat percepţia de muşamalizare a situaţiei în care, aspect grav, a implicat şi Poliţia Română".

"Fiecare are dreptul la un răgaz rezonabil pentru a-şi aduna gândurile, pentru a reflecta, pentru a decide, dar pentru dl general Oprea acest răgaz a expirat. Patru zile au fost un interval rezonabil, în care am aşteptat cu toţii lămuriri, dar pe care dl Oprea l-a folosit exclusiv pentru a păstra tăcerea, ceea ce a creat percepţia de muşamalizare a situaţiei în care, aspect grav, a implicat şi Poliţia Română.În aceste condiţii nu mai exista decât calea demisiei pentru salva credibilitatea ministerului de Interne, a Poliţiei Române şi pentru a onora soldatul căzut pe care l-a lăsat în urmă", a mai spus Predoiu, care este şi premierul guvernului alternativ al PNL.

Ulterior, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Predoiu vorbeste despre "semi-barajul mediatic intins" peste cazul Gigină care "seamănă foarte mult cu refuzul lui Ponta de a deschide secţii de votare anul trecut la prezidenţiale" şi adaugă: "Se va sfârşi la fel ca anul trecut".

"Stau şi mă întreb de ce marile televiziuni de ştiri, cu excepţia Digi TV, se cam fac că plouă în privinţa cazului Bogdan Gigină (pun acest nume, poate că răscoleşte ceva în cei care fac programul editorial), de ce ignoră valul uriaş din presa online şi de pe Facebook?", spune Predoiu.
 

Poliţistul Bogdan Gigină, care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce se afla în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici