Predoiu, la bilanţul DNA: Desfiinţarea SIIJ este una temporară. Rămâne o temă în perspectivă

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a apreciat, luni, la bilanţul DNA, că desfiinţarea SIIJ a fost o măsură temporară. El afirmă că rămâne „o temă pentru Parlament, Guvern şi CSM, în perspectivă”

177 afișări
Imaginea articolului Predoiu, la bilanţul DNA: Desfiinţarea SIIJ este una temporară. Rămâne o temă în perspectivă

Sursa foto: Facebook

„Anul 2022 a marcat adoptarea unei legi importante privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ - n.r.). Aş vrea să spun ceea ce am spus şi atunci - soluţia adoptată din punctul meu de vedere este una temporară. A fost dată de o serie de paramnetri pe care nu îi puteam schimba ca ministru al Justiţiei, respectiv poziţia foarte fermă a CSM cu privire la soluţia ulterioară desfiinţării SIIJ şi presiunea obţinerii încheierii MCV, obiectiv care ne-a deschis o perspectivă în privinţa extinderii spaţiului Schengen”, afirmă Cătălin Predoiu.

El apreciază că „era absolut necesar să procedăm la desfiinţarea SIIJ în 2022 şi nu o puteam face decât într-un fel în care să obţinem sufragiile CSM”.

„Am spus atunci şi o repet astăzi că eu o văd ca pe o soluţie temporară. Asta rămâne o temă, poate nu pentru anul acesta şi nu pentru DNA, cât pentru Parlament, guvern şi CSM, în perspectivă”, încheie Predoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici