Predoiu: Negocierile privind Codul Fiscal vor avea loc pe 20 august. Avem semnale că PSD va participa / UNPR confirmă participarea la consultări

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a anunţat, vineri, că partidele parlamentare se vor întâlni pe 20 august, în cadrul consultărilor privind reexaminarea Codului Fiscal, care urmează să fie votat în sesiunea extraparlamentară programată să înceapă pe 24 august. Liderul PNL a anunţat, ulterior, că data a fost convenită cu UNPR, adăugând însă că are “semnale neoficiale” că şi PSD va participa la întâlnire. Totodată, UNPR a confirmat, vineri, participarea la discuţii.

534 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Negocierile privind Codul Fiscal vor avea loc pe 20 august. Avem semnale că PSD va participa / UNPR confirmă participarea la consultări

Cătălin Predoiu: Negocierile privind Codul Fiscal vor avea loc pe 20 august (Foto: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

UPDATE 16:05 - Predoiu: Avem semnale că PSD va participa

Liderul PNL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că data de 20 august pentru consultările tehnice pe Codul Fiscal a fost convenită cu UNPR, adăugând însă că are “semnale neoficiale” că şi PSD va participa la întâlnire, iar ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici este aşteptat să îşi prezinte poziţia.

“Erau două date pentru consultări, noi am propus 17 august şi UNPR a propus 19 august şi era normal să fie una singură şi s-a decis data de 20 august. Avem semnale neoficiale că şi cei de la PSD vor participa. Dânşii şi-au desemnat deja negociatorii. Eu cred că toată lumea va fi prezentă”, a precizat pentru MEDIAFAX Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL.

El a arătat că se aşteaptă la această întâlnire ca ministrul Finanţelor să-şi prezinte poziţia, să se evalueze mai multe scenarii de impact şi să se găsească o formulă care să nu producă un deficit care să genereze instabilitate economică.

“Vor fi întâi întâlniri tehnice şi apoi o întâlnire politică. Vom evalua diferite scenarii de impact, aştept să găsim o formulă care să nu producă un deficit care să genereze instabilitate conomică şi să d-m un semnal de instabilitate pe pieţele internaţionale”, a spus Predoiu.

El a adăugat că ministrul Finanţelor este aşteptat să prezinte cum vede impactul bugetar al măsurilor din Codul Fiscal, arătând că şi liberalii vor prezenta ce scenarii şi viziuni au.

UPDATE 14:45 - UNPR confirmă participarea la consultări

UNPR a transmis, vineri, că ministrul Eugen Nicolicea şi senatorul Haralambie Vochițoiu, vor participa la negocierile privind Codul Fiscal, din data de 20 august, afirmând că participanţii la discuţii trebuie să vizeze identificarea unor soluţii şi nu câştiguri politice.

"Din partea UNPR vor participa ministrul Eugen Nicolicea şi senatorul Haralambie Vochiţoiu, specialişti care au experienţa şi pregătirea necesare pentru susţinerea tehnică a punctelor de vedere ale Uniunii pe această temă", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, UNPR îşi exprimă speranţa că formatul convenit va conduce la o discuţie tehnică solidă privind Codul Fiscal, înaintea unei discuţii politice şi consideră că participanţii la consultările privind Codul Fiscal trebuie să vizeze în primul rând soluţiile propriu-zise şi nu eventuale câştiguri politice sau de imagine.

"Fie că sunt la Putere, fie că sunt în Opoziţie, toate partidele au obligaţia să trateze aceste discuţii cu maximă responsabilitate, gândindu-se la interesul naţional, adică la siguranţă şi la prosperitate", se mai precizează în comunicat.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, avansase ziua de 19 august ca dată pentru consultările propuse iniţial de PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a anunţat, vineri, pe facebook, că partidele parlamentare se vor întâlni pe 20 august, în cadrul consultărilor privind reexaminarea Codului Fiscal, care urmează să fie votat în sesiunea extraparlamentară programată să înceapă pe 24 august.

"În urma discuţiilor informale care au avut loc în pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10 AM, pentru întâlnirea tehnică, la sediul Parlamentului. Discuţiile tehnice vor fi urmate de discuţii politice până la începerea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015", a declarat Cătălin Predoiu, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

PNL a propus partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum: macro-stabilitatea economică, în special, Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din anul 2019.

UNPR a propus data de 19 august consultări pe tema Codului Fiscal.

UNPR a transmis, vineri, că ministrul Eugen Nicolicea şi senatorul Haralambie Vochiţoiu, vor participa la negocierile privind Codul Fiscal, din data de 20 august, afirmând că participanţii la discuţii trebuie să vizeze identificarea unor soluţii şi nu câştiguri politice.

Până acum, PSD nu a dat niciun punct de vedere referitor la consultările de pe 20 august. Totuşi, la momentul lansării invitaţiei la dialog, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, anunţa că este deschis dialogului şi că ministrul Eugen Teodorovici va participa la discuţii. Dragnea se află în concediu.

Parlamentul va fi convocat într-o sesiune extraordinară în perioada 24-26 august pentru a discuta cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici